napja 
 

Sztárok kemény diétán (Sztárok - Hírek)
Sztárok kemény diétán

Az év végi ünnepek alatt a legtöbben felszednek pár kilót, amitől mihamarabb szeretnének megszabadulni. A sztárok között van, aki egészen radikális módszert választott.

Heidi Klum (40) „Master Cleanse“ méregtelenítő kúrája például kivívta a táplálkozási szakértők kritikáját. A szupermodell az újévet úgy kezdte, hogy minden átmenet nélkül, átváltott egy amerikai zsírégető italra, amely vízen kívül citromléből, juharszirupból és cayenne-borsból áll. Négy napon át mást nem vesz magához, edzéseit azonban igyekszik még nagyobb erőbedobással végezni, hogy még hatékonyabb legyen a kúra. – Semmi mást nem lehet elérni vele, mint a jojóeffektust – mondja a dietetikus.

 A német modell fogyókúráját kenterbe veri Gwyneth Paltrow (41) „Warming Winter Detox“ programja. Míg az előbbivel 650 kalóriát fogyaszt el az ember naponta, addig ez a kúra csupán 300 kalóriát engedélyez. Az amerikai színésznő saját honlapján népszerűsíti programját. A Warming Winter Detox szerint délutánig csak citromos vizet és gyógyteát szabad inni. Estefelé van egy kis nassolás, ami sült zöldséget jelent, majd egy „komoly”étkezés, a vacsora, párolt csirkemell brokkolival, vagy sütőtök. Igaz, a kúra csak 3 napig tart, de állandó éhségérzettel, és emiatt ingerlékenységgel jár. Ennek csökkentésére az Oscar-díjas sztár tippeket is ad. – Nem kell nyárig várnunk, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Mindig hordjunk meleg ruhát és meleg zoknit. Vegyünk naponta akár kétszer is meleg kádfürdőt, vagy menjünk szaunázni, üljünk a kandalló mellé.

A táplálkozási szakértők szerint az ilyen radikális kúra az izomszövet leépülésével jár, mivel a szervezetnek a működéséhez fehérjére van szüksége, amit a táplálékkal nem kap meg. Tehát pont nem onnan fogyunk, ahonnan szeretnénk, a zsírszövetből.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat