napja 
 

Tanár úr kérem, minden másképpen van! - A kultpunk-operett (Programajánlók - Színház)
Tanár úr kérem, minden másképpen van! - A kultpunk-operett

Ahogy az életben, úgy a színházban is sokszor az a helyzet, hogy nem az történik, amire számítottunk. Minden másképpen van. És végül mégis mindig rádöbbenünk, hogy ez így van jól. A Tanár úr kérem, minden másképpen van! ízig-vérig modern, formabontó, merész előadás: kultpunk-operett, amely Karinthy életművét és életét rockzenével és sok improvizációval hozza közelebb a nyitott elméjű, mondanivalóra, magyar kultúrtörténetre és Karinthy világszinten műfajteremtő groteszkjére éhes fiatalság számára. A darabot január 13-án 19 órakor és 14-én 15 órakor láthatják a nézők a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, Kovács-Cohner Róbert dramaturg munkája nyomán, Galambos Péter rendezésében.

Az előadás Karinthy jól ismert műveit (Tanár úr kérem, Utazás a koponyám körül, Görbe Tükör, az Ezerarcu lélek, Így írtok) is érintve merít az írózseni kevésbé ismert, de épp annyira zseniális esszéiből, filozofikus írásaiból,  drámai jeleneteiből, miközben a néző betekintést nyer a két világháború közti időszak kulturális, politikai és közéleti problémáiba – és persze Karinthy életébe.

Az előadást sodró, minden ízében modern punk- és rockzene kíséri. A kétszer egyórás előadásban fiatalos, újrahangszerelt Albert Einstein Bizottság dalok váltják a Karinthy írásaiból színpadra adaptált, a Monty Pythonnál is abszurdabb jeleneteket, ami nem is csoda, hiszen az igazi abszurd, a XX. századi groteszk megalapítója ugyanis Karinthy volt. Nem meglepő tehát, hogy a jelenetek során digitális kannibál-lábnyomkeresővel, disznófejű uzsorásokkal, eszkimókkal és jedi lovagokkal is találkozhatunk – a sodró zene, az abszurd humor és Karinthy filozofikus gondolatai sodró lendületet adnak a kétszer egy órás, szókimondó előadásnak.

Jegyvásárlás: [email protected]

 


 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat