napja 
 

Non-stop lakásszínház a PLACCC Fesztiválon (Programajánlók - Színház)
Non-stop lakásszínház a PLACCC Fesztiválon

Aki kukkolni akar, az téved, bár valóban, testközelből nyerhetünk betekintést egy fiatal szerelmespár életébe. A ONE IN ONE: BUDAPEST a PLACC 2013 fesztivál egyik rendhagyó előadása. A holland hang designer Malu és az olasz színész David idáig távkapcsolatban élt. Most, augusztus végén költöztek össze, ráadásul egy idegen országban. Meg kell küzdeniük az együttéléssel, a magyar nyelvvel, kultúrával és ételekkel, a zajos belvárosi lakással. A lakás kiválasztása telitalálat: a néző, ha leül az ablakok előtti kanapéra, egyből színházban érzi magát. A szemben lévő, a galériára vezető lépcső, az alatta, kis helyre összezsúfolt konyha mintha csak egy színpadi díszlet lenne, tökéletes az összhatás. A játék ott kezdődik, hogy a helyszínt is csak a jegyen lévő telefonszám felhívásával lehet megtudni. A művészpár arra vállalkozott, hogy a saját életük valós élményeit egy 86 órás előadásfolyammá gyúrják össze. Amikor Malu beenged, úgy viselkedik, mint bármelyik házigazda, körbemutatja a lakást, beszélget a vendégekkel. De amint a vendégek helyet foglalnak, nézőkké válnak, és megkezdődik az előadás. Előbukkan David, aki csak Maluhoz intézi szavait, később mások is jönnek, ők sem vesznek tudomást a nézőkről, de a kedvünkért anyanyelvük helyett angolul beszélnek. A papa lehordja a fiút, miért nem vett sört, a fiú a lánynak panaszkodik a holland nyelvre, majd az anyjához hasonlítja szerelmét. Mindennapi konfliktusok, a nézők meg ülnek és figyelnek. Aztán  hirtelen interaktívvá válik a dolog, Malu a magyarságukról kezdi kérdezni a nézőket, David egy lány mellé ül és egy szakácskönyvet dug az orra alá, hogy segítsen neki lefordítani a lecsó receptjét. Van, aki rögtön felajánlja, hogy segít a főzésben. Néhányan kivonulnak a konyhába, mások a falra kitett mp3-as lejátszókról hallgatják a pár 1-1 személyes, önironikus és szellemes vallomását – magyarul.

Malu és David szeptember 24. és 27. között várja a látogatókat V. ker József Attila utcai otthonában. A közönség ezen a négy napon bármikor, bármennyi ideig vagy akár több alkalommal is bekapcsolódhat az előadásba. Mi tegnap úgy döntöttünk, ma is visszamegyünk.

ONE IN ONE: BUDAPEST

2013. szeptember 24. (kedd) 8.00 – szeptember 27. (péntek) 22:00

Helyszín: V., József Attila utca – a pontos címért hívja a jegyen feltüntetett telefonszámot

Jegyárak: felnőtt 1500 forint, diák/nyugdíjas 1200 forint

Belépőjegyeket a PLACCC Fesztivál honlapján (www.placcc.hu), az InterTicket hálózatában (www.jegy.hu), lehet váltani.A megvásárolt jegy ellenében kapott karszalag a négy előadásnap alatt korlátlan számú belépésre jogosít.

Helyszíni jegyvásárlás: Cake Shop (1051 Budapest, József Attila u. 12.), reggel 8-tól este 8-ig.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat