napja 
 

A fülünkkel is ízlelhetünk péntektől az Erzsébet téren (Programajánlók - Lakoma)
Vastag Csaba, Mészáros Árpád Zsolt és Gasztro DJ az V. Libamájfesztiválon
A fülünkkel is ízlelhetünk péntektől az Erzsébet téren

Vastag Csabával és Mészáros Árpád Zsolttal hangolódhatnak kedvenc, libából és kacsából készült ételeikre az V. Libamájfesztiválra kilátogatók. A számos gasztronómiai ínyencség és családi program mellett a szervezők egy olyan lemezlovast szerződtettek, aki speciálisan az elfogyasztandó ételekre komponálta zenei repertoárját.

Szeptember 6-án kezdődik az V. Libamájfesztivál Budapesten, az Erzsébet téren. A gasztronómiai különlegességek és színes családi programok mellett a 2010-es X-Faktor győztese, Vastag Csaba és a népszerű musicalénekes, Mészáros Árpád Zsolt is fellép majd a rendezvényen. A szervezők arra is ügyeltek, hogy étkezés során a legtökéletesebb íz-harmóniát éljék át a látogatók. Ennek érdekében egy olyan lemezlovast szerződtettek, aki speciálisan az elfogyasztandó ételekre komponálta zenei repertoárját.

 Korábbi kutatások igazolták, hogy egyes íz-csoportokat hajlamosak vagyunk jobban vagy kevésbé érzékelni annak függvényében, az étel elfogyasztása alatt milyen zenét hallgatunk. A harmonikus zene például jobban kiemeli az édes ízeket, ezzel szemben a disszonáns hangok a savanyú íz hatását erősítik fel. A különböző hangszerek, hangmagasságok, hangszínek és a tempó szintén ízekhez, ételekhez kapcsolhatók.

 „A Libamájfesztivált immáron ötödik alkalommal szervezzük, most a budapesti Erzsébet téren. Itt valóban eredeti, jó minőségű liba- és kacsatermékeket lehet megkóstolni, legyen szó kacsa vagy libahúsról, májról vagy egyéb finomságokról” – mondta Pap Krisztián, a Libamájfesztivált szervező cég ügyvezetője. „A gasztronómiai különlegességeket családias hangulatú környezetben tálaljuk, ahol a gyermekes szülők is megtalálják az ízletes ételek mellett a kikapcsolódódási lehetőségeket. Budapesten első alkalommal rendezzük meg ugyanis a játékos Libaolimpiát, ahol akár csapatokkal is lehet jelentkezni és versenyezni”.

A fesztivál célja, hogy népszerűsítse a liba- és kacsaételekkel kapcsolatos hagyományokat, rámutasson e két szárnyasból készült ételek közötti különbségekre, illetve az, hogy a rendezvényre kilátogatók minél több formájában megkóstolhassák ezt a különleges hungarikumot

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat