napja 
 

Olaszrizling Október (Gasztronómia - Ivás)
Olaszrizling Október

Októberben az olaszrizlingé lesz a főszerep, ugyanis egyhónapos programsorozat indul, amelynek keretében az ország számtalan pontján nyílik majd lehetőség a fajta boraiban való alaposabb elmélyülésre.Az olaszrizling a legnagyobb területen termesztett fehér szőlő hazánkban. Egyik legfontosabb terroirfajtánk, amely szinte mindenhol előfordul Magyarországon. Az olaszrizlingnek nagyon sok arca van, a könnyed, gyümölcsös tételektől egészen a nagy potenciállal rendelkező, összetett, hordós érlelésű borokig. Célunk, hogy megmutassuk: az olaszrizling nemcsak a mindennapok bora.

Az Olaszrizling Október egy egész hónapon át tartó programsorozat, amelyben mesterkurzusok, zártkörű szakmai vakkóstoló is lesz, amelyen legalább 100 olaszrizlinget bírálnak majd neves szakemberek. Emellett egy fogyasztói kóstolót és egy borbulit is szerveznek a nagyközönségnek.  Idáig 57 borász igazolta vissza kiállítói szándékát, továbbá 37 borbár, borszaküzlet, kereskedés, étterem, hotel vagy boriskola jelezte, hogy részt vesznek a programban. Utóbbiak önálló, olaszrizlinggel foglalkozó eseményt vagy programot szerveznek október 1. és 31. között. A borászok, borkereskedések például a fajta ajánlásával, tematikus kóstolók rendezésével, kedvezőbb vásárlási lehetőségek nyújtásával járulnak hozzá a kezdeményezéshez. A vendéglátóhelyek (éttermek, bárok, hotelek) szintén ajánlhatják a fajtából készült borokat; az a célunk, hogy lehetőség szerint ne csak üveggel, hanem pohárra is lehessen kapni olaszrizlinget minél több helyen. 

A programsorozat legnagyobb szabású eseménye a Nagy Olaszrizling Kóstoló, amelyre október 19-én, a Gerbaud-házban kerül sor. Erre a jegy 7900 Ft-ba kerül, elővételben 6900. A részletes programokat, a meterkurzusok témáit és előadóit l. a http://www.olaszrizlingoktober.hu honlapon.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat