napja 
 

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé (Programajánlók - Lakoma)
2013. június 13.-16. Békéscsaba, Városi Sportcsarnok zöldövezete
Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Négy napon keresztül ismét minden csapból sör fog folyni Békéscsabán! Magyarország legnagyobb sörfesztiválja és egyetlen csülökparádéja idén június 13. és 16. között várja a látogatókat. A rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, valamint a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása. A négynapos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál. A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó, amelynek tartalmát ingyen mérik ki a látogatók számára. Nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol mintegy 100 fajta csapolt sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók. Idén a hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a házi kézműves sörfőzdék is, akik számos sörkülönlegességet hoznak el a fesztiválra. A kézműves sörfőzdék mellett a fesztiválon bemutatkozik Csehország és Belgium is, amelyek különlegesebbnél különlegesebb sörökkel mutatják be országuk sörkultúráját. Magyarország leglátogatottabb sörfesztiválján és egyetlen csülökparádéján a hagyományokhoz híven a sört 1 l-es korsókból fogyaszthatják a folyékony kenyér szerelmesei, amelyből a szervezők előzetes számításai alapján várhatóan mintegy 1000 hordó fog fogyni.

A szervezők a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg: mintegy 10 tonna kerül a tányérokba. Lesz itt füstölt, főtt és grillezett csülök, és persze a hagyományos szaftos-ragadós csülökpörkölt sem marad ki a kínálat közül. Utóbbi azért sem, mert vasárnap csülökpörkölt főző versenyt rendeznek 100 csapat részvételével, ahol a baráti-családi társaságok megmutathatják, hogy ki hogy bánik a fakanállal. A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják, a magyar zenei élet olyan nagyágyúi lépnek a színpadra, mint Ákos, Hooligans, Edda, Apostol Balkán Fanatik, Neoton, Pribojszki Band, vagy éppen a Kossuth-díjas Csík zenekar, akiknek vendége a jól ismert Kispál és a Borz együttes frontembere, Lovasi András lesz.

Idén színházi napokat is tartanak a fesztivál keretein belül a Békéscsabai Jókai Színház közreműködésével, amelynek keretében Straub Dezső, Szomor György, vagy éppen az X-Faktorból megismert Vastag Tamás és Gubik Petra is színpadra lép. E remek napok méltó befejezése lesz a vasárnap esti előadása az Experidance együttesnek, akik a Nagyidai Cigányok című darabjukat állítják színpadra. A rendezvénnyel egy időben zajlik a Magyar Nemzeti Ejtőernyős Bajnokság, ami szintén remek és igazán érdekes kikapcsolódást jelent az ide látogatóknak. Belépő: 1000-3000 Ft. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat