napja 
 

Párizsi hangulat és ínyenc fogások - ferencvárosi áron (Gasztronómia - Konyhatrend)
Megnyílt Feke Zoltán étterme, a Petrus
Párizsi hangulat és ínyenc fogások - ferencvárosi áron

Feke Zoltán, aki két Michelin Bib Gourmand-ot is szerzett a Vár: a Speiz étteremnek, a hétvégén megnyitotta saját éttermét. A magabiztos séf ezúttal nem egy elegáns környéket választott, hanem a Ferencvárost, igaz, a jobbik felét. A környék hangulatos étteremutcájának végén, a Ferenc tér 2-ben találjuk a Petrust, amelybe igazi francia miliőt varázsolt. Horgolt csipkeutánzatú műanyag terítők, ócskapiacról és padlásról összeszedett réz mérlegek és régi lábosok, egy igazi sparhelt, no meg egy tangóharmonikás gondoskodik a nosztalgikus érzésről. Az ételkínálat – márpedig egy étteremnek végül is ez a lényege – szintén a múltat, nagyanyáink főztjét idézi, de a kor szellemének megfelelő csavarral. A burgonyakrém-levest kolbászchipsszel tálalják, a sült oldalast vargányás pecsenyelével öntik le. A csülökből petrezselyemmel pástétomot készítenek, és salátával kínálják. A szuvidolt csirkemellhez a szezon slágere: spárga és újburgonya dukál. A főételek 2500-3500 Ft-ért kelletik magukat, de ezért az összegért egy családias vendéglőben fine dining fogást kap a vendég – ferencvárosi áron. A legjobb ár/érték arány a napi menünél figyelhető meg, a kétfogásos étkezés 2390 Ft-ba kerül, az első fogás viszont – a nálunk megszokottól eltérően – nem mindig leves. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat