napja 
 

Karcsúsodj vegánul, vagányul! (Gasztronómia - Diéta)
Karcsúsodj vegánul, vagányul!

Nyakunkon a nyár, ideje feltöltődni, energiákat felszabadítani és belefogni a régen halogatott életmódváltásba. A Napsugár Életház egy komplex nyárindító életmód programmal készül június 7. és 14. között, amely a vegán táplálkozást alapul véve mutat (ki)utat a fogyókúrák és pirulák útvesztőiből. Nem ígérget, cselekszik és bizonyít, többfrontos támadást indít a tartósan karcsú vonalakért. 

A Napsugár Életház életmódprogramja valami új, de mégis valami régi, hiszen már egy létező életmódon alapul, mely hosszú évek óta bizonyít és mely egyénre szabott és hosszú távú megoldást kínál mindenkinek, szakértői segítséggel és egy olyan táplálkozásmód bemutatásával, mely növényi étrenden alapul. Nem vegetáriánus táplálkozásról van szó, hanem tisztán csak növényi eredetű fogásokról. Köszöntünk mindenkit a vagány vegánok birodalmában! A növényi étrend mellett szóló legfontosabb érv, hogy segít egészségünk hosszú távú megőrzésében, illetve megelőzhető általa a legtöbb civilizációs betegség is. A növények gazdag vitamin-, nyomelem- és enzimforrások, ezzel biztosítják a jó emésztést, a fontos tápanyagok bejutását a szervezetbe, valamint azok helyes felszívódását is, gazdag rosttartalmuk pedig elősegíti a salakanyagok megfelelő időben való távozását. A növényi étrend egyik bizonyított következménye az immunrendszer megerősödése, hiszen – bár sokan nem tudják, de - a növényi ételek tökéletes egyensúlyban tartalmazzák a szénhidrátot, a fehérjét és a zsírokat. Növényi étrend mellett sokkal kisebb az esélye a magas koleszterinszint kialakulásának, így csökken a szív- és érrendszeri megbetegedés fellépésének kockázata, és a túlzott mértékű fehérjebevitel káros következményei (pl. kövesedés, lassú emésztés, a máj és a vese túlterheltsége, fehérjeanyagcsere-zavarok stb.) sem érintik az így élőket. A veganizmus kicsi, de növekvő mozgalom, már számtalan országban gyarapodik a vegán éttermek száma és számos kutatás szerint az életciklus bármely szakaszában elkezdhető. Fontos tudni, hogy bármilyen növényi alapú étel lehet vegán. A hétköznapi, állati alapanyagok nélkül készített vegán ételek közé tartozik a ratatouille, a falafel, a hummusz, a vegán burrito,  a rizs és bab is. A vegán konyhában elterjedten alkalmazzák az olyan alapanyagokat, mint a tofu, a tempeh és  a szeitán. Növényi tejszínt és növényi tejet, például mandula, gabona,  vagy szójatejet használnak a megszokott  tehén- vagy kecsketej helyett. A vegán étrend frissessége és üdesége önmagában élmény, hiszen csendben olvasztja a centiket, kalóriaszámlálgatás nélkül. Tartósan kontúr-, kedv és közérzet javító!

A Napsugár Életház ebbe a világba nyújt betekintést június 7-14 között, ahol minden nap új izgalom, kihívás és kényeztetés. A nap minden reggel speciális zsírégető, alakformáló edzéssel indul, mely után gyógy, sport és mau-uri masszőrök veszik kezükbe az irányítást, lesz nyirokmasszázs és testtekercselés is, mely hozzásegít a méregtelenítő folyamatok beindulásához. Délután a közeli pilisi természetvédelmi területen intenzív Nordic Walking és közös túra váltogatja egymást, mely után édes lesz a pihenés. Az esti szaunázások a méregtelenítés mellett a lazítást is szolgálják. A napi karcsúsító menü a vegán étrenden alapszik, mely recepteket helyben meg is tanulhatják a résztvevők, hogy a hét után is zökkenőmentesen folytatódhasson az életmódváltás. A biorezonanciás állapotfelmérés is a program része, amely révén mindenki teljes képet kap saját szervkörének jelenlegi állapotáról és ehhez kapcsolódóan a számukra megfelelő táplálkozási rendszerről. Lesz irányított akvarellfestés, illetve a helyes testi és tudati táplálkozásról szóló “kerekasztal” beszélgetés is, szakértőkkel. A hét megkoronázásaként, hazamenet előtt a külső „ragyogást” fokozandó a ház kozmetikusa kényeztető arcmasszázs- és nappali sminkkel búcsúztat el mindenkit és nyitja meg a kaput egy megújult önképnek! További részletek: www.napsugarelethaz.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat