napja 
 

Holdvölgy borest és Francia vacsoraest az Egykettőben (Programajánlók - Lakoma)
Holdvölgy borest és Francia vacsoraest az Egykettőben

Az Egykettőben még zajlik a DJ verseny, de a hét további programokat is tartogat. Május 15-én szerdán este 7 órától Demkó Natália érkezik a Holdvölgy Birtokról, hogy bemutassa a család borait. Május 16-án, csütörtökön este pedig egy Francia Vacsora keretében hódolhatnak a résztvevők a gasztronómia fellegvárának.

Újabb hölgy csatlakozott a Women’s Wine World sorozathoz, melyet rendszeresen tartanak az Egykettőben. Annak próbálnak utánajárni, létezik-e ilyen kategória, hogy női bor. Bárdos Saci, Matolcsy Sára, Csetvei Kriszti, Gálné Dignisz Éva, Heimann Ági, Szegedi Csilla, a Pfneiszl lányok, Katrin és Birgit és Váli Bogi már jártak a rendezvény keretében az Egykettőben, most újabb hölgy nevével bővül a sor.

Demkó Natália a Holdvölgy Birtokot képviseli. A mádi HOLDVÖLGY Birtok egy születésnapi ajándékhoz, egy kis parcellányi szőlőterülethez kötődik Dörgő-tetőn. A terület felkutatása során a későbbi birtok alapítóját és tulajdonosát, Natália bátyját, Pascalt megérintette Tokaj-Hegyalja varázsa, egyedisége és a benne rejlő lehetőségek sokasága; megalapította a HOLDVÖLGY birtokot, amely mára 25 hektáron, klasszifikált, első osztályú dűlőkben fekszik. Állandó törekvés, hogy az itt alkotott borok  az adott fajta és évjárat tükrében a lehető legpontosabb lenyomatát adja a dűlőknek. A minőség kulcsa minden egyes parcella alapos ismerete, a kompromisszumok nélküli szőlőtermesztés és szüret illetve az ennek megfelelő borkészítés. Natália számára szinte magától értetődő volt, hogy részt vegyen e csodálatos történetben, a birtok felépítésében, amely egyben új távlatokat nyithat a vidék megújulásában és nemzetközi elismertségében. A londoni és a hongkongi piacok mellett most Magyarországon is bemutatásra kerülnek a HOLDVÖLGY borok. Szerdán este 7 órától például az Egykettőben.

Csütörtökön pedig még tudják fokozni. A Gourmet Guides csapata, Merényi Krisztina és Varga Viktória egy ízletes francia vacsorára csábít este fél 7-től. Elvégre is Franciaország a gasztronómia fellegvára, a vendégek pedig ennek a „kulináris erődnek” a meghódítására törnek.

Milyen is francia konyha? Elegáns, változatos és kreatív. Sok gasztroőrület indult a franciáktól, gondoljunk csak az egyik legújabbra, a macaronra. A hatfogásos menüben természetesen ez a mini desszert is kóstolható, de kacsamáj, kecskesajt, rák és marha is szerepel a fogások között. Az Egykettő séfjei, Giczi Andor és Nagy Szabolcs pályafutásuk alatt Franciaországban is megfordultak, és itt ízelítőt kaptak a francia konyhaművészetből. Így minden étel magában hordoz valami jellegzetesen franciásat, hogy az ízutazás minél teljesebb legyen. Akit érdekel az élet és az étel a baguette-en túl is, várják csütörtökön, hiszen amíg a vendégek az ínyencségeket ízlelik, érdekesebbnél érdekesebb információkkal látják el őket. Részletek: www.egyketto.eu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat