napja 
 

I. Belvárosi Sajtfesztivál (Programajánlók - Lakoma)
április 12-14. Erzsébet tér, Design terminál
I. Belvárosi Sajtfesztivál

A Belvárosi Sajtfesztivál 2013. április 12-14. között a hazai és nemzetközi sajtházak legjobb minőségű termékeivel várja a látogatókat. Az első alkalommal megrendezésre kerülő gasztronómiai fesztiválon Magyarország legjobb sajtházai képviseltetik magukat, a látogatók több mint százféle magyar és nemzetközi kézműves sajtcsodát ízlelhetnek meg. A Belvárosi Sajtfesztivál ideje alatt a szervezők ingyenes sajtkészítési kurzussal, "sajtos" látványkonyhával és sajtaukcióval várják az érdeklődőket. 

"A sajt nem csak az egyik legkedveltebb csemege, hanem nélkülözhetetlen kalciumforrás is. A sajt táplálkozás-élettani értékét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy tejből készül, amiről pedig tudjuk, hogy rendkívül hasznos és tápláló eledelünk. A legtöbben mégsem építik be az étkezéseikbe, vagy ha mégis, akkor túlnyomórészt a nagyáruházakban kapható ömlesztett sajtokat választják ahelyett, hogy minőségi, kézzel készült termékeket fogyasztanának. Az igazi kézműves sajtok sokkal finomabbak és egészségesebbek, sőt az áruk sem nagyban tér el silányabb minőségű társaikétól. A Belvárosi Sajtfesztivál ideje alatt 2013. április 12-14. között most mindenkinek lehetősége nyílik hazánk legjobb sajtházai kínálatának megízlelésére. A háromnapos gasztronómiai rendezvényen harminc kiállító, több mint százféle termékét kóstolhatják meg az érdeklődők, miközben megismerkedhetnek a sajtkészítéssel, részt vehetnek látványfőzéseinken, valamint sajtaukción licitálhatnak a legkülönlegesebb sajtokra" - mondta a Belvárosi Sajtfesztivál főszervezője, Necz István.

A látogatók a legkülönlegesebb hazai és nemzetközi sajtok mellett a rendezvényen megtalálják majd a hozzájuk illő legjobb bor és pálinkaházak kínálatát, valamint minőségi szalámi és sonkatermékeket, sőt, gyümölcssajtokat is.A programot jazzkoncertek egészítik ki. További részletek: facebook.com/belvarosisajtfesztival

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat