napja 
 

Számítógép a konyhában (Gasztronómia - Konyhatrend)
Számítógép a konyhában

Nehéz olyan jövőt elképzelni, hogy egy helyiség, ahol annyi időt töltünk és annyi fontos dolgot csinálunk, mint a konyha, ne rendelkezzék valamilyen internetes kapcsolattal és ne tudjunk az itt töltött idő alatt adatokhoz, információkhoz hozzáférni. A jó hír az, hogy már létezik ilyen technológia, méghozzá elérhető áron. Az eszköz az érintőképernyős konyhai számítógép, az e-cooking PC.

De minek a konyhába a számítógép? Azaz mire is használhatjuk a konyhában az e-cooking PC-t?

Receptek Az alkalmazások közül legkézenfekvőbb az internet böngészés, receptek gyűjtése és olvasása akár főzés közben is.

Bevásárló listák Az e-cooking PC segítségével könnyen elkészíthetjük a bevásárolni valók listáját, a kiválasztott receptek hozzávalóit összegezi, majd hozzáadja azokat a dolgokat, amiket még vásárolni szoktunk (persze csak ha ezt már egyszer beállítottuk) és már kész is a bevásárló lista. Ezt azután elérhetjük az okos telefonunkról vásárlás közben is a készülékhez kapcsolódó központi tárhely szolgáltatás segítségével.

Kapcsolatok Az egymástól távol akár más országban lakó barátnők, rokonok vagy ismerősök az e-cooking PC segítségével, átélhetik a közös főzés élményét.  Akár egész délelőtt beszélgethetnek, láthatják egymást és a készülő ételeket, mindezt az internet kapcsoltatnak és a beépített web kamerának köszönhetően külön költség nélkül (Skype).
A konyhában töltött idő alatt is nyomon követhetik a közösségi oldalak történéseit, láthatják bejövő üzeneteiket, leveleiket.

Multimédia Főzés közben megnézhetjük az elmulasztott TV programokat, vagy újra nézhetjük régi kedvenc filmjeinket, meghallgatjuk kedvenc zenéinket. Az e-cooking PC akár mesét is mond a kisgyereknek, vagy felolvassa a kötelezőolvasmányt az iskolásnak, amíg mi elfoglaltak vagyunk, de szeretnénk, hogy a közelünkben legyenek. A megjelenítendő és lejátszandó tartalmaknak nem szükséges az e-cooking PC-n lennie, Wi-Fi hálózaton keresztül a lakásban lévő bármely másik gépen tárolt film, kép, zene vagy hangoskönyv elérhető.

Külső kamera. Az e-cooking PC a képernyőn egy ablakban meg tudja jeleníteni külső web kamerák képeit és hangját. Folyamatosan tudjuk figyelni a gyerekszobát, az udvart vagy a garázst. De lehetőség van távolabbi kamerák képeinek megjelenítésére is.

Mobil telefon átirányítás Az e-cooking PC mobil telefon átirányítására használható alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy a táskában csörgő mobil telefont egy érintéssel a monitoron fel tudjuk venni. Ne kelljen maszatos kézzel megkeresni, és a nyakunkkal a vállunkhoz szorítva beszélgetni, miközben dolgozunk a konyhában.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat