napja 
 

Takarékosak, szépek, csöndesek, és frissen tartják az élelmiszereket (Gasztronómia - Konyhatrend)
Takarékosak, szépek, csöndesek, és frissen tartják az élelmiszereket

Divatcikk vagy tisztán funkcionális gép - esetleg mindkettő? A hűtő a legelterjedtebb háztartási eszköz az otthonunkban, sokszor nem csak a konyha, hanem a lakás főszereplője is.

A hűtők trend- és divatformáló jellege azóta egyértelmű, hogy megjelentek az első inox készülékek. Egy ideje már a belsejük is egyre kifinomultabbá válik, és nem csak a látható, a láthatatlan belső is. A LED világítás, amely különleges fényt és színt kölcsönöz az élelmiszereknek, az extra széles ajtók, a speciális tartók és fiókok mellett a frissesség megőrzése és az energiatakarékosság növelése azok a tulajdonságok, melyek nem csak a gyártók, hanem a vásárlók számára is legfontosabbak. 

A március 1-3. közötti Konyhakiállítás összegyűjtötte a legizgalmasabb újdonságokat a hűtők világából, amiket egy külön bemutatón tár a látogatók elé. A világ vezető márkái mind igyekeznek újdonságokat nyújtani, évről-évre. Az egyik, barna színű alulfagyasztós kombinált hűtőszekrény 20 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy A energiaosztályú modell. A LED világítás gyönyörű, tiszta fehér fénybe öltözteti a hűtőteret, ami a ragyogó fény miatt olyan, mintha egy trendi butik kirakatát nézegetné: minden gusztusos és csábító. Ráadásul ebben a hűtőben sokáig megőrzik frissességüket az ételek.

Egy másik modell azt ígéri, hogy akár 7-10 napig megőrzi az élelmiszerek nedvesség- és vitamintartalmát. Így mindig friss, zamatos, jó ízű alapanyagokból készítheti el kedvenc salátáját, vagy akár a különleges húsételeit.

Egy harmadik azzal népszerűsíti magát, hogy a legtakarékosabb: 130 kWh éves fogyasztással, a jelenlegi energiaárakkal számolva ez 5500 Ft-ot jelent éves szinten. A kiemelkedő takarékosság mellett a garantált frissesség és felhasználó-barátság is fontos szempont.

Nem csak a dizájn, a funkció is lehet divatteremtő. Amikor kivesszük a hűtőből az alapanyagokat, azt szeretnénk, hogy a lehető legfrissebbek legyenek, mintha most szedtük volna a kertben. Van olyan hűtőszekrény, amelynek hűtőterében 65-90% a páratartalom, ezért akár az eper a saláta vagy a gomba is 3-5 nappal tovább marad friss.

Elek Lenke

 

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat