napja 
 

Akrobatikus kosárcsapat az Operett Színházban (Programajánlók - Színház)
Akrobatikus kosárcsapat az Operett Színházban

2013. április 1-jén a Budapesti Operett színházban egyedülálló, eddig sosem látott előadás kerül színpadra. A színház hazánk egyetlen hip hop szervezetével, a Hip Hop International Hungaryval viszi színre a STREET BEAT című előadást. Különböző hip hop csapatok, Szabó Dávid, Brasch Bence, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, Peller Anna, Nádasi Veronika mellett az ország legismertebb kosárlabda freestyler csapata, a Face Team – Akrobatikus Sportszínház is fellép, utcai és kortárs táncokkal ötvözött kosárlabda trükkökkel. Az előadás fókuszában a fiatalok napi problémái, az emberi kapcsolatok, értékek állnak.

A csapatot a világ legkülönbözőbb pontjaira hívják fellépni. Nemrég Katarba, a katari kosárlabda szövetség kosárlabda tornájára kaptak meghívást.  A Dohában rendezett kétnapos eseményen katari csapatok mellett egyetlen külföldi fellépőként szerepelt a Face Team. Az Öböl-menti országban még nem lépett fel hasonló színvonalú csapat, s a nagy sikerre való tekintettel további fellépések várhatók annak érdekében, hogy közösen népszerűsítsék Katarban a kosárlabda sportot. A fellépésről készült videó itt tekinthető meg.

Nem sokkal korábban Devin Graham a YouTube egyik legnépszerűbb filmes rendezője és vágója forgatott a magyar csapattal. Filmjének első alkalommal voltak magyar szereplői, a csapat Budapestet népszerűsítette olyan helyi látványosságok mellett, mint a Halászbástya, a Lánchíd, a Hősök tere. A videót eddig több mint 4,5 millióan látták.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat