napja 
 

Dumaszvingház, ahol a jazz-up comedy születik (Programajánlók - Színház)
Dumaszvingház, ahol a jazz-up comedy születik

Gitár, nyakkendő és a szving ötven árnyalata, becsomagolva stand-up zsemlék közé. Aki pedig mindezt szervírozza: Kovács András Péter, Janklovics Péter és Illés Ferenc. A februári premierrel a humoristák egy igazán nagy durranásra készülnek, egy új műfajt akarnak teremteni, a jazz-up comedyt.  

Komolyan veszik a felkészülést a Dumaszínház művészei, éppen ezért csak a próbák szünetében adott interjút Kovács András Péter, aki egyetértett azzal, hogy a Dumaszvingház elég rejtélyes cím. „Ez egy zenés, improvizatív stand-up előadás. A legelképesztőbb élethelyzeteket jelenítjük meg, ahol az emberek zenével találkoznak. Céges bulikat, fesztiválokat, lagzikat veszünk górcső alá, lesz jazz zenész-képző, szerenád tetszőleges hölgynek, tetszőleges témában, de a finálé dalt is ott fogjuk kitalálni, miközben sok olyan sztori hangzik el, amik zenei tanulmányainkat, pályafutásunkat színezték.Abban bízunk, hogy nem csak a rekeszizmok fognak másnapra bedurranni, hanem a vádlik is, mert a nézők a lábukkal verik majd a taktust a szvingre” – mondta Kovács András Péter. Ahhoz pedig, hogy a jazz-up comedy megszülethessen, mindhárom humoristára szükség van, ők együtt a főfogás fűszerei. „Janklovics Péter hihetetlenül vibráló, pezsgő ember, én írom az ötleteket, a dalokat, Feri pedig profi zenész. Az est hármunknak az egysége, kiegészítjük egymást.” – tette hozzá a humorista. 

Illés Ferenc, a jazz manouche irányzat egyik legjelesebb képviselője Magyarországon, KAP tőle tanulja a szvinget, hiszen a cél az, hogy a premier estéjén a közönség csakis a legjobbat kapja. A szándék komolyságát mutatja a próbán kívül az is, hogy az együttes egy klipet már közzétett a legnagyobb videómegosztón, és nem ez volt az utolsó. „Várhatóak továbbiak is, ahogy készülnek a dalok, sőt, van egy olyan régi vágyunk, hogy szeretnénk megcsinálni a világ legrosszabb klipjét. Ami klisét valaha láttunk és össze lehet egybe gyúrni – kezdve a földre ejtett rózsától a szakadék szélén gitározásig –, azt mind szeretnénk beletenni”. 

Az első előadásnak a Kompót Bisztró ad helyet, február 18-án 19 órától. Jegyek a Dumaszínház honlapján feltüntetett elérhetőségeken válthatók.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat