napja 
 

Kubai salsa, mojito és Hemingway (Programajánlók - Lakoma)
Sztárok avatták fel Budapest leghangulatosabb kubai éttermét
Kubai salsa, mojito és Hemingway

Kubai salsa, mojito és Hemingway

Forróvérű salsa táncosok, hamisítatlan kubai ritmusok, valamint az egzotikus karibi ország legkedveltebb long drinkjei, a Mojito és a Cuba Libre gondoskodtak a fergeteges hangulatról a december 7-én nyílt LA BODEGUITA  DEL MEDIO (LBDM) kubai étterem avatóján. A Fészek klub egykori éttermében számos hírességet ragadott magával a felhőtlen kubai jókedv. , miközben, A rendezvény moderátora, Gombos Edina, férjével, a kubai származású Alberto Costafredával együtt ünnepelte, hogy immár a Dob utcában, Budapesten is lehetőség nyílik megízlelni az autentikus, karibi konyha ízeit. „A  La Bodeguita Del Medio az első olyan étterem, bár Budapesten, ahol tényleg minden hamisítatlanul kubai. Aki ide betér, az rögtön Havannában érezheti magát. A VII. kerületi étterem a kubai nagykövet H.E. Julio Ceasar Cancio Ferrer ajánlásával és  üzletemberek, politikusok, több ismert személyiség -  Horváth Éva, Kiss Ramóna, Geszler Dorottya, Fodor Zsóka, Árpa Attila, Iszak Eszter, Katus Attila, Király Tamás, Mujahid Zoltán, Kembe Sorel, Varga Győző, Varga Viktor, Talmácsi Gábor részvételével nyitotta meg kapuit.


Kevés olyan étterem  van  a világon, amely annyira hosszú és gazdag történettel, valamint annyi híres vendéggel büszkélkedhetne, mint a havannai La Bodeguita DelMedio. Az étterem neve spanyolul annyit tesz: „kocsma az utca közepén”. A híres éttermet 1942 - ben alapította Angel Martinez, és rövid időn belül rendkívüli népszerűségre tett szert, főleg értelmiségi, művész és bohém körökben. Leghíresebb állandó vendége a kalandos életű író, Ernest Hemingway, de többször megfordult az étteremben Pablo Neruda, Gabriel Garcia Marquez, Brigitte Bardot, Sophia Loren, és napjaink hollywoodi sztárjai is, akikről különböző fényképeket helyeztek el a falakon. Budapesten a Fészek klub legendája ma is mélyen él az emberek emlékezetében. Az épület stílusában, hangulatában ma korhűen tükrözi az eredeti koloniál stílust. Ez azonban csak az első lépés az óriási átalakításban, mert tavasszal a kertben is monumentális nagyságú felújítás lesz. Ennek keretében 20 méter hosszú bárpultot, óriás pódiumot, grill teraszt is  kialakítanak, mindez 500 fő befogadására teszi alkalmassá a helyet. Az étterem tele van a tradicionális emlékekkel, amelyeket egyenesen Havannából hoztak, így például megtaláljuk Hemingway aláírását, vagy egy felfordított széket is, melyet egy híres kubai író emlékének szenteltek. Mielőtt elindult a második világháborúba, azt kérte aLa Bodeguitában, hogy fordítsák fel a székét, és ha visszatér, akkor majd újra azt fogja használni. Sajnos, soha nem tért vissza, elesett a háborúban, így azóta minden LBDM étteremben, a világ bármely táján, egy fejjel lefelé, a falra akasztott székkel tisztelegnek az emlékének.

A vendégek nemcsak baráti légkört, professzionális kiszolgálást kapnak, de a hét minden napján élvezhetik a kubai élőzenét és táncot, hisz a budapestiLa Bodeguita Del Medioban a fiesta soha nem ér véget.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat