napja 
 

Az eredeti angol Mac & Cheese (Gasztronómia - Evés)
Az eredeti angol Mac & Cheese

A legtöbben amerikai fogásnak tartják a Mac & Cheese-t, a sajtos makarónit, ami Nagy-Britanniából került át a tengeren túlra. Az eredeti receptben természetesen nem kész porkeverékből készül a mártás, hanem lisztből és tejből.

Hozzávalók 4 személyre: 350 g szarvacska tészta, 500 ml zsírdús tej, 250 g cheddar sajt, 50 g reszelt parmezán, 3 evőkanál liszt, 50 g vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt mustármag, só 

A tésztát sós vízben kifőzzük. Közben a vajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát, meghintjük az őrölt mustármaggal és a liszttel, majd kissé megpirítjuk. Tejjel felöntjük, és sima, csomómentes mártássá főzzük. Sózzuk, belekeverjük a reszelt cheddart és a parmezán felét. Belekeverjük a leszűrt tésztát, majd az egészet kivajazott tűzálló tálba öntjük. Megszórjuk a maradék parmezánnal, és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ízlés szerint zsemlemorzsával is megszórhatjuk sütés előtt.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk