napja 
 

Érték és Minőség Nagydíj (Gasztronómia - Konyhatrend)
2024-ben ismét a kiváló vállalkozásoké lehet a főszerep az Érték és Minőség Nagydíj Pályázaton
Érték és Minőség Nagydíj

A gazdaság szinte teljes palettáját felölelő 45 főcsoport több mint 100 témakörében hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot – a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenyét – a Kárpát-régió egész területén. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára 2024. május 30-ig lehet pályázni – jelentette be az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa. „A folyamatosan változó gazdasági, inflációs és recessziós környezetben különösen fontos a minőségi termékek és szolgáltatások elismerése, előtérbe helyezése. Pályázati Rendszerünk igyekszik minden olyan vállalkozásnak lehetőséget nyújtani, amelyek az üzleti ellenállóképességük, és jövőre való felkészültségük mellett továbbra is a magas minőségben látják az értéket” – mondta Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat alapítója. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit – a tanúsított „minőség jelképét” – szeptember 12-én, a Gazdaság Ünnepén, az Országház Főrendiházi Üléstermében adják át.

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon termékek, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt. A pályázat díjazottjai jó példákkal állnak elő, hiszen innovációjuk lényege, hogy az új ötleteikből új érték születik. Ez az új érték megjelenhet termékben, szolgáltatásban, vagy egy új üzleti modellben. Számukra fontos, hogy kiválóságukat a termékeiken viselt minőségtanúsító emblémával jelezzék, mely egyben egy megmérettetésen való győzelmet is jelent. A pályázat nyílt jellege lehetővé teszi a jelentkezést az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy és a kitüntető cím használatára a legtöbb gazdasági és kulturális vállalkozás számára, a pályázat tárgya azonban csak a gazdasági életben már ténylegesen testet öltött termék, szolgáltatásban megvalósult ötlet, innovatív elképzelés lehet. A pályázati rendszer lehetőséget biztosít a védjegyhasználatokon felül is a különböző területeken legkiemelkedőbb pályázatok különdíjakkal történő elismerésére is. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhet 2024. május 30-ig minden természetes és jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező társas vállalkozás, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség. A meghirdetett 45 pályázati főcsoport érinti többek között a nehézipar több üzletágát; a gépipar, vegyipar, építőanyag-ipar, a könnyűipar számos ágazatát; a fa-, papír-, textil-, bőripar, nyomdaipar, kézmű- és háziipar, továbbá az élelmiszeripar szinte valamennyi területét. Legalább ilyen hangsúlyosak az orvosi, gyógyászati eszközök és szolgáltatásokhoz, a lakberendezéshez, a vendéglátáshoz kapcsolódó csoportok is. A főcsoportok között természetesen különböző szolgáltatások is megtalálhatók: webshop, múzeumi, szabadidős és kulturális tevékenységek, rendezvények, oktatás, közétkeztetés, szállítmányozás, raktározás stb.

A védjegyekkel történő minőségtanúsítás több mint negyedszázados múltra tekint vissza. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy elődje a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy 1998 tavaszán indult útjára. E védjegyet – kiterjesztve a teljes Kárpát-régióra – követte 2018-ban a korszerű, nemzetközileg is bevezethető Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy. 

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését. Fontos feladata, hogy segítséget nyújtson a fogyasztóknak a minőségtudatos választásban, hogy eszközrendszerével hozzájáruljon az egészségtudatos, energia-hatékony termékek és szolgáltatások fejlesztéséhez és forgalmazásához. Támogatja a tudásalapú termékek megjelenését és a szellemitulajdon-intenzív iparágakban tevékenykedő vállalkozások érvényesülését, valamint szolgálja a gyártók, a forgalmazók és szolgáltatók aktív minőségpolitikájának fejlesztését. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy olyan kiemelkedő eredményekre és teljesítményekre fókuszál, ahol a vállalkozás stratégiájának nem csupán a versenyképesség, hanem a környezetvédelem is fontos részét képezi. Azokat díjazza, akik kisebb, kevesebb környezetterheléssel képesek minőséget előállítani úgy, hogy közben nagyobb fogyasztói elégedettséget képesek elérni.

További információ: http://www.emin.hu   

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat