napja 
 

Filmművészeti utazás az otthon kényelméből (Programajánlók - Film)
Filmművészeti utazás az otthon kényelméből

Az online kiállítások ideális lehetőséget kínálnak, hogy az otthonunk kényelméből fedezhessük fel a művészet és kultúra világát. A mostani fagyos időjárás kiváló alkalom a filmkedvelők számára, hogy elmerülhessenek a hazai filmtörténet érdekességei között a Nemzeti Filmintézet Nagylátószög virtuális kiállításán.

Az év első hónapjainak sötét, hideg estéi remek lehetőséget kínálnak arra, hogy elmerüljünk a virtuális művészeti világban, új perspektívákat, ismereteket szerezzünk és friss inspirációt merítsünk a mindennapokhoz. Az online formátum lehetővé teszi a rugalmasságot és a kényelmet, így bárki, bárhonnan elérheti a kiállításokat, anélkül, hogy nélkülöznie kellene az otthon komfortját. Ezek a digitális kiállítások a fizikai párjukhoz hasonlóan szintén gazdag és változatos tartalommal rendelkeznek, lehetővé téve a résztvevők számára, hogy széleskörű művészeti stílusokkal, korszakokkal és témákkal ismerkedjenek meg.

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum munkatársainak az elmúlt években számos, örökre elveszettnek hitt magyar filmkincsre és információra sikerült rálelniük. Az eredményeket az érdeklődők többek közt a NAGYLÁTÓSZÖG 3D online kiállításon tekinthetik meg. Az interaktív filmtörténeti kiállítás lenyűgöző részletességgel tárja a közönség elé a magyar film értékes és szerteágazó múltját. A tárlat eredetileg a Ludwig Múzeumban összesen mintegy 800 m²-n mutatta be a magyar filmtörténet mérföldköveit és kevésbé ismert fejezeteit, a páratlan ismeretanyagot mozgóképekkel és a filmgyártáshoz kapcsolódó tárgyakkal, műalkotásokkal gazdagítva. A fizikai kiállítás rendkívül sok érdeklődőt vonzott, így végük rekordszámú, közel 40 000 hazai és külföldi látogatója volt. A kiállítást továbbra is bejárhatjuk virtuálisan: a szöveges ismertetőkbe bármelyikébe belekattinthatunk, a kiállított tárgyak, képek, videók megtekintésekor garantált a vizuális élmény. A virtuális valóság nézetben a látogatók nyilak segítségével közlekedhetnek a termek között, több felbecsülhetetlen jelentőségű tárgy 3D-ben is megtekinthető, így például Szőts István gyermekkori laterna magicája is.

A NAGYLÁTÓSZÖG 3D online kiállítás a nagylatoszog.nfi.hu oldalon érhető el

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat