napja 
 

Írók-könyvek a világ országaiból (Programajánlók - Kultúra)
Írók-könyvek a világ országaiból

Elsőként csatlakozott "A magyar könyv is magyar termék" mozgalom, valamint mindkét alapítója, Sky S.T. írónő és a Helma Kiadó az Írók-könyvek a világ országaiból kezdeményezéshez.

Lakatos Ilona író, festőművész, Nemzetközi Virtuális Kiállítások szervezője. Nevét elsősorban a „Creating People´s Side Virtual International Exhibition ” (CPS Gallery) elnevezésű Nemzetközi Művészek galéria révén ismerhetjük.

https://www.facebook.com/International.Artists.Gallery/

A virtuális kiállításokat az idő haladtával és az igények növekedésével együtt, egyre bővítette: festészet, irodalom (költészet), fényképészet, szobrászat kategóriákban lehet ma már jelentkezni, amit egy-egy alkalommal több száz művész meg is tesz. Sky S.T. író, költő is így tett, és ezzel elindult egy párbeszéd a két alapító (CPS Gallery és MKMT mozgalom) között.

Lakatos Ilona egyre több írótól kapott visszajelzést, akik szerettek volna részt venni a kiállításokon, amire eddig csak költőknek volt lehetőségük. Ugyanakkor megismerkedett A magyar könyv is magyar termék mozgalom fő céljaival is, ami egy újabb lépésre sarkallta.

Így „született” meg a Writers-Books from the World´s Countries (WBWC) nemzetközi oldal.

https://www.facebook.com/bookreviewilonalakatos/

Ez az oldal nem csak írók és költők jelentkezését várja, de kiadók, bloggerek, könyvtárak, vagy „csak” az irodalom kedvelőit is – az egész világból.

Az oldalon nem csak a jelentkező szerzők bemutatkozása, könyveik ajánlása, de felhívások is megtalálhatók, legyen ez antológia vagy akár médiában való megjelenés, pályázatok meghirdetése, stb.

Az oldalon megtalálható a „Közkincs” album is, ahol ingyen olvasható/ vagy letölthető könyveket, írásokat találunk.

A magyar könyv is magyar termék mozgalomwww.mkmt.hu, valamint mindkét alapítója, Sky S.T. írónőhttps://sky-s-t--hivatalos-iroi-oldal.webnode.hu/ és a magyar szerzők magyar nyelven megjelenő műveire fókuszáló Helma Kiadówww.helma.hu is az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez, és ezáltal az WBWC alapító tagjaivá is váltak. Kezdeményezésükre és ösztönzésükre egyre több magyar író és költő is csatlakozik a nemzetközi csoporthoz.

Remélik, hogy sok közös projekteket is meg tudnak majd valósítani, akár már a közeljövőben is, ami bemutatja azt a sokszínűséget, tehetséget, a művészetek között lévő, eddig még ki nem aknázott együttműködési lehetőséget, amivel a hazai irodalmi élet rendelkezik.

Izgalmas és sokszínű együttműködés várható, ami nem áll meg az írott művészet kereteinél, hanem utat keres – és remélhetőleg talál is – más művészeti ágakhoz is.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat