napja 
 

Habkönnyű, gluténmentes joghurttorta (Gasztronómia - Evés)
Habkönnyű, gluténmentes joghurttorta

A recepthez zsírdús és sűrű görög tipusú joghurt szükséges. Ha ez nem elérhető, használjunk helyette sovány tejföl és lecsöpögtetett joghurt 1:1 arányú keverékét. A tojásnak is frissnek kell lennie, különben nem sikerül a szétválasztásuk.

Hozzávalók 6 személyre:

4 tojás

4 evőkanál cukor

4 evőkanál kukoricakeményítő

1/2 teáskanál sütőpor

400 g görög joghurt

Az ízesítéshez 40 g étcsokoládé csepp, vagy fagyasztott bogyós gyümölcs, vagy reszelt narancs- és citromhéj, zöldcitromhéj

A szóráshoz porcukor

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját tálban kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt és a sütőport. Habverővel csomómentesre keverjük, majd belekeverjük a görög joghurtot is. Másik tálban robotgéppel kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A habot óvatosan beleforgatjuk a krémbe, majd hozzáadjuk az ízesítőt, ami lehet étcsokoládé csepp, vagy fagyasztott bogyós gyümölcs, vagy reszelt citrushéj, de akár mindhárom. A masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük - lógjon túl a papír a form tetején, mert a massza nagyon meg fog emelkedni. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad a tészta. Porcukorral meghintve tálaljuk.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat