napja 
 

Kriminyár az Epic Drama csatornán (Programajánlók - Film)
Kriminyár az Epic Drama csatornán

Az Epic Drama sorozatcsatorna KRIMINYÁR programsorozattal rukkol elő minden leendő szuperdetektív számára! 2023. július 1-jétől augusztus végéig kosztümös krimiket láthatunk a világ minden tájáról, így szabadidőnkben együtt oldhatunk meg ügyeket a legkedveltebb nyomozókkal. A Bécsi vértől a Paris Police 1900-ig, Agatha Christie Miss Marple-jétől Miss Fisherig, az Oxfordi gyilkosságoktól a Murdoch rejtélyein át a Babylon Berlinig, a műsorkínálat a legikonikusabb nemzetközi bűnügyi drámákat sugározza majd nagy dózisban.

A túlnyomó többségében kosztümös krimik között olyan gyöngyszemekkel találkozhatunk, mint a Rillington Place, egy háromrészes, feszült thriller, amely a sorozatgyilkos John Reginald Christie valós bűntetteit tárja fel az 1940-es és 1950-es évek Londonjában. De még visszább is mehetünk, mondjuk a ’20-as évekbe – a Babylon Berlin világa tehetséges és ambiciózus embereket tár elénk, no és persze mindazt, ami a csillogó felszín alatt megbújik. Még visszább, a 19. századba, itt a Mozdulatlanul (Dead Still) című egyedi stílusú sorozatot ajánljuk, ami az 1880-as évek Dublinjában játszódik, és a neves emlékmű-fényképész (akkoriban a halottakat megfotózták), Brock Blennerhasset vállalkozói életének sötét humorú megközelítését követhetjük nyomon. Az Agatha Christie-rajongóknak jó hír, hogy az írónő műveinek legnevesebb sorozatfeldolgozásai is érkeznek, maratoni kiadásban, ezen felül pedig az összes olyan nyomozó, aki mára ikonikussá vált a filmvilágban: Endeavour Morse (Oxfordi gyilkosságok), Murdoch, Dalgliesh, George Gently stb. Kuriózumként pedig a hazánkban, magyar színészek bevonásával is forgatott Bécsi vért ajánljuk!


A DETEKTÍVREGÉNYEK SZERELMESEI INGYENESEN TANULMÁNYOZHATJÁK AGATHA CHRISTIE ÍRÁSAIT

Az Open University ingyenes rövidkurzust szervez a 20. századi krimi-királynő, Agatha Christie munkásságáról. A Guinness World Records szerint Christie minden idők legkelendőbb regényírója, alkotásai több mint kétmilliárd példányban keltek el. A nyolc órás kurzus azt mutatja be, hogy miért volt népszerű az ő írói stílusa, és feltárja a titkot, hogy az írónő hogyan találta ki és szőtte tökéletesre a bűnügyi rejtélyeket. Rávilágít továbbá arra, mely alkotók és könyvek, filmek, sorozatok élnek ma is azokkal az eszközökkel, amelyek életre hívása Agatha Christie-nek tulajdonítható.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat