napja 
 

12. Rosalia Borpiknik (Gasztronómia - Ivás)
Június 9-11., Városliget
12. Rosalia Borpiknik

A főváros legnagyobb nyárindító kerti partija idén új névvel várja a borok szerelmeseit és az igazi kikapcsolódásra vágyókat. A Rosalia Borpiknik nem egy fülledt tömegrendezvény a város közepén, hanem egy borillatú, láblógatós piknik a Városliget árnyas fái alatt. Itt mindenki megtalálja azt, amit keres, legyen szó lustálkodásról, szakmázásról, egy önfeledten nevetős estéről, baráti borozásról, nagy sétáról négylábú barátunkkal, családi programról, jóleső falatozásról vagy épp egy éjszakába nyúló fergeteges buliról. Aki már volt, az tudja, hogy a Rosalia egy életérzés, egy közösség, ahová jó tartozni.

Buborék másként

Idén is rengeteg bor várja, hogy bemutatkozzon a borkedvelő nagyközönség előtt. A régi barátokon kívül új tételek és új borászatok is megmutatják kincseiket. A fókusz természetesen a rosé borokon és a buborékon lesz, hiszen nem indulhatunk neki a nyári szezonnak új kedvencek nélkül.  A minden borásznál kötelezően kínálandó rosék mellett számos helyen kérhetünk gyöngyözőt, habzót vagy épp egy finom, hideg pezsgőt a poharunkba. A Rosalia idén igazi különlegességgel kényezteti azokat, akik egy kis pluszra, luxusra vágynak. A megszokott fesztiválpoháron kívül korlátozott számban megvásárolható lesz a Stölzle-Lausitz ólommentes kristályüvegből készült, különleges pezsgős pohara is.

Sósak és édesek

A Rosalia lesz a legtrendibb hely, ahol ízlésünk szerint párosíthatjuk a legkomolyabb street food ételeket a legkiválóbb bokorhoz és pezsgőkhöz.Stelázsi standjánál a gazdag és különleges hidegtálak mellett faszénen füstölt camembert és kakukkfüves kecskesajt is kóstolható lesz, de sonka, libatepertő, kolbász, őz- és más vadszalámi is ékesíti a palettát. A Pizza Me 100%-ban eredeti összetevőkből készült pizzája elhozza a hamisítatlan olasz konyha élményét, míg az XXL Catering kínálatában a vasalós lepény és barbecue szendvicsek lesznek az újdonságok.Reinpold’s Kolbice slágertermékét egész évben várjuk: magvas lisztkeverékből és gluténmentes kenyértésztából frissen sütött, ropogós tölcsérben szervírozott, sertés- és csirkehúsból készült, egyedi fűszerezésű kolbászokat kínálnak. Zing Burger hazai termelőktől szerzi be a zöldségeket, a marhahúst pedig a balatonfenyvesi ANGUS tenyészetből, melynek köszönhetően prémium hamburgerek készülnek. A hátrányos helyzetűeket foglalkoztató Máltai Manufaktúra már nem először állít ki a fesztiválon, az ország legszegényebb településein készült alapanyagokat felhasználó, csakis kézműves finomságaikkal. Újdonságként a Marci424 büfékocsija gurul be a Rosaliára szerb burgert, csirkés bucti, BBQ sertéstarját és vega finomságokat kínálva. Vitéz Kürtős a faszénparázson sült, friss kürtőskalácsok ízében hoz újdonságot: a hagyományos ízek mellett idén is lesz málnás és csokicseppes és  pisztáciás kürtőskalác is. Egy igazi különlegességet mutat be a Waffle Dog: az édes waffle-varázslat a vendégek szeme előtt készül, de kapható lesz klasszikus holland mini palacsinta is. Bolka Desszert Butik standján a nyárhoz igazodva készülnek a fagylaltok könnyű habzó borból és bodzavirágból, a pálcikás jégkrémek friss roséból és bogyós gyümölcsökből.

A zene varázsa

Pénteken első fellépőként a Perrin nyitja meg a bulit 19 órakor. Egyedi popzenei stílusukat a 70- 80-as évek soul- és diszkózenéjéből merítve hozták létre. Őket követi 21:00 órakor Paulina, az X-faktor korábbi felfedezettje. Az este további részében egy DJ a 70-es évek soul-funk, a 80-as évek pop-rock és a 90-es évek hip-hop zenéiből mutat ízelítőt. Szombaton 19 órakor a Los Orangutanes lép színpadra dél-amerikai dallamokkal. Este 21 órakor lép színpadra a ManGoRise. Vasárnap 18:30-kor Molnár Tamás ad koncertet. 

A Rosalia a legfiatalabb korosztályra is gondolt: szombaton és vasárnap a Kreatív kuckóban szórakoztató kézműves programok és játékok várják a kicsiket. Szombat és vasárnap 12-16 h között bemutatkozik a Jókutya Kutyaiskola is. 

A Rosalia Borpiknik nyitva tartása:
 
Június 9. péntek                     14:00-01:00
Június 10. szombat                 12:00-01:00
Június 11. vasárnap                11:00-21:00

Belépés: Mindenkit vár az ingyenesen látogatható Rosalia Borpiknik. Aki kóstolni szeretne, Rosalia logóval ellátott poharat vásárolhat elővételben, vagy a helyszínen. A rendezvény fizetőeszköze az 500 forint letéti díjért igénybe vehető, készpénzzel és bankkártyával is feltölthető Festipay fesztiválkártya, illetve használhatók fizetésre az egyérintéses MasterCard PayPass és VISA PayWave bankkártyák is.

www.rosalia.hu


 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat