napja 
 

Jézus Krisztus Szupersztár századszor - meglepetésekkel (Programajánlók - Színház)
Jézus Krisztus Szupersztár századszor - meglepetésekkel

Jézus Krisztus Szupersztár századszor - meglepetésekkel

100. előadásához érkezett a Madách Színházban a Jézus Krisztus Szupersztár című musical. A jubileumot különleges előadással tesszük emlékezetessé a nézők számára.

2012. október 26-án este az előadás után a közönséget több meglepetés is elvarázsolhatja. Megjelenik ugyanis a színpadon Jézus szerepében Csengeri Attila, Feke Pál és Tóth Attila is. Ugyancsak mindhárom szereposztásban látható lesz Mária Magdolna: Gallusz Nikolett, Balogh Anna és Polyák Lilla is színpadra lép. Heródes dalát is hárman éneklik majd: Szerednyey Béla, Nagy Sándor és Ádok Zoltán. Az estét egy frenetikus Szupersztárral zárjuk majd, amelyet pedig két Júdás: Serbán Attila és Varga Lajos előadásában láthatnak.

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice Jézus utolsó hét napját feldolgozó világhírű rockoperáját 2010. szeptember 17.-től láthatja a közönség a Madách Színházban.
A Jézus Krisztus Szupersztár ősbemutatóját 1971-ben tartották a New York-i Mark Hellinger Theater-ben. A rockopera óriási sikert aratott, 720 alkalommal tűzték műsorra.

 

 
 
 

A Jézus Krisztus Szupersztárt Londonban 1972 augusztusában mutatták be, a premiert követő 8 év alatt az előadást 3358 alkalommal láthatta a közönség. A rockopera hangfelvétele háromszor is az amerikai toplista élére került.A színpadi változat bemutatója előtt kiadott lemezen a Deep Purple frontembere – Ian Gillian (Jézus szerepében) is közreműködött.A rockopera első, Norman Jewison által jegyzett filmváltozata 1973-ban került a mozikba. A film 6 Golden Globe jelölést, valamint a Legjobb zene kategóriában egy Oscar-díj jelölést tudhat magáénak. 2000-ben megszületett a színpadi változat második film feldolgozása. A DVD-n megjelenő filmet 2001-ben a Performing Arts kategóriában nemzetközi Emmy- díjra jelölték.

 Andrew Lloyd Webber és a Madách Színház

 1983-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretei között mutatta be a Madách Színház az első Webber-musicalt – a Macskákat, amelyet mindössze két évvel korábban mutattak be Londonban. Webber „non-replica” előadás létrejöttét szorgalmazta, így a Madách Színházban önálló produkció született, és nem az eredeti londoni változat másolatát láthatta a közönség. A magyarországi bemutatón Andrew Lloyd Webber is jelen volt. Az előadás minden eddigi rekordot megdöntött, ebben az évadban lesz 30 éve, hogy teltházzal fut a Madách Színházban.

A Macskákat 1991-ben követte a József és a színes szélesvásznú álomkabát, amelyet a Madách Színház 2008-ban felújított. A musical a korábbi verzióhoz képest új részekkel gazdagodott, és túl van már a 100. előadáson.

A Webber-musicalek sorában a következő a Szerelem arcai volt, amelyet a Madách Kamara tűzött műsorára 1996-ban nagy sikerrel.A rekordot rekordra halmozó Webber-művet, Az Operaház Fantomját az 1986-os világpremier után tizenhét évvel mutatta be a Madách Színház. A mai napig óriási sikerrel játszott musical hamarosan a 700. előadását éri el.2005-ben egy kevésbé ismert Webber-musical következett. A Volt egyszer egy csapat az eredetihez képest átírt változatban került színre Budapesten. A munkálatokban maga Webber is aktívan részt vett, és a bemutatót is kitüntette jelenlétével.

A Madách Színház Miklós Tibor fordításában, nagyzenekar közreműködésével, non-replica változatban mutatta be rockoperát.

Szereposztás:

Jézus                    Csengeri Attila, Feke Pál, Tóth Attila

Judás                    Serbán Attila, Száraz Tamás, Varga Lajos

Mária Magdolna    Balogh Anna, Gallusz Nikolett, Polyák Lilla

Pilátus                  Posta Victor, Sasvári Sándor, Venyige Sándor

Heródes                Ádok Zoltán, Nagy Sándor, Szerednyey Béla

Kajafás                 Csórics Balázs, Kőrösi András, Szvétek László

Annás                   Arany Tamás, Klinga Péter, Pankotay Péter

Péter                     Barát Attila, Merán Bálint, Nagy Balázs

Simon                   Németh Gábor, Sánta László, Szentirmai Zsolt

3 Démon               Ladinek Judit, Molnár Szilvia, Várady Viktória, Baranyai Annamária, Végvári Eszter, Wégner Judit

3 Pap/Apostolok   Bereczky G. Zoltán, Borbély Richárd, Ekanem Bálint, Miskovics Róbert, Mizsei Viktor,         Sándor Dávid

Feleségek              Nyári Darinka, Ress Hajnalka

Rendező:              Szirtes Tamás

 

 


 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat