napja 
 

Ukrajnai tervezővel startolt a Budapest Fashion Week (Programajánlók - Kultúra)
Ukrajnai tervezővel startolt a Budapest Fashion Week

Ukrajnai tervezővel startolt a Budapest Fashion Week

Április 20-21-22-én kerül megrendezésre a 24. Budapest Fashion Week. Ez alkalomból kérdeztük a főszervező-tulajdonost, Kengurut, azaz Mayer Balázst.

„Két év kényszerszünet után, januárban újult erővel álltunk neki a 2022-es Budapest Fashion Week szervezésének. Aztán jött a háború. A szomszédunkban zajló események következményei, a személyes emberi tragédiák mindannyiunkat megérintenek, aggódva, szorongva követjük a napi történéseket, és egy jobb világba vetett hit reményével dolgozunk mi magunk is.”

Az esemény meghatározó vendége ENNO – aki Ukrajnából menekültként érkezett Budapestre. Az afrikai születésű designer Fehéroroszországban kezdte pályafutását, ahol 2017 elején megnyerte a „mark formelle” fiatal designerek versenyét Minszkben. az eseményen a kijevi divategyetem dékánja is jelen volt, aki a bemutató után meghívta ENNO-t Kijevbe tanulni. Az Ukrajnában töltött időszak alatt vált ENNO ismert és elismert dizájnerré. Tervei messze eltértek a megszokottól, és ruhái iránti kereslet egyre nőtt, mára munkáit Ukrajnában, Magyarországon, az USA-ban és Afrikában is láthatták.

Az ENNO (Iron Thread) márka a lehetőség szimbóluma. Olyan gondolatiság, ahol a kreativitásnak nincsenek meghatározott szabályai, a hangsúly a „hogyan-ne” elven van. Az ENNO (Iron Thread) első magyarországi kollekciója az „another perspektive” azaz “másik perspektíva” nevet kapta, ami egy korábbi „street vs kimono” koncepció pro verziója. A lényege, hogy a tervező más szemszögből szemléli korábbi terveit – ennek oka a megváltozott élethelyzet – ugyanakkor ez a perspektívaváltás előremutató: áttranszformálja a kényszerű dolgokat valami pozitívvá, akár a tavaszi természet, egy új virágot és reményt fogalmaz meg, és szándéka szerint közvetít Ukrajnába is.

ENNO show-ját Geshem Dávid rendezte, aki formabontó módon a profi manökenek mellé idősebb, sőt, 80-on felüli „civileket” is felvonultatott a kifutón. A divatbemutatókon megszokottól eltérően a modellek nem csak magas, fiatal lányokból, hanem ukrajnai menekültekből, és különböző életkorú és nemzetiségű modellekből állt. A modellválasztásban a rendezőt és a tervezőt nem csak az élet bármikor tapasztalható sokszínűségének és gazdagságának bemutatása inspirálta. Legalább ekkora szerepet játszott benne a gondolat, hogy hangsúlyozza a békés egymás mellett élés fontosságát, melynek hiánya a szomszédunkban milliók életét  döntötte romba. A közönség spontán tapsban tört ki a nagyik és papik korosztályát látva, ami aztán valóságos fiesztává alakult: a közönség soraiból is volt, aki a kifutón táncolt és ünnepelt a szereplőkkel együtt.

Fotó: Joseph Falcon

𝗕𝗨𝗗𝗔𝗣𝗘𝗦𝗧 𝗙𝗔𝗦𝗛𝗜𝗢𝗡 𝗪𝗘𝗘𝗞 2022/ Tavasz
𝗛𝗲𝗹𝘆𝘀𝘇𝗶́𝗻: Városligeti Műjégpálya / Bejárat : Városliget Café
Budapest, 1146 Olof Palme sétány 5.

Kapunyitás: 18.30, a divatbemutatók 19.00 órakor kezdődnek
Program:
Április 20. Szerda

19.00 – Divatbemutatók: LA RENA , ELI.B , TÓTH XÉNIA , IRON THREAD

Április 21. Csütörtök

19.00 – Divatbemutatók: SFW , SHAKTI , TAMKA , ACCEPTION

Április 22. Péntek

19.00 – Divatbemutatók: ZEROBARRACENTO , SELVA , KELETI , CLAUDIO DESSI

A belépőjegyeket a show napjain elővételben a helyszínen lehet megvásárolni 12. órától

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat