napja 
 

Öveket bekapcsolni! - Megjelent Szujó Zoltán első könyve (Programajánlók - Sport)
"Igazi terápia volt könyvet írni a Forma1-es élményeimről"
Öveket bekapcsolni! - Megjelent Szujó Zoltán első könyve

Szujó Zoltánt 18 év, megszámlálhatatlan személyes emlék, és megannyi szédületes utazás köti a száguldó cirkuszhoz. A F1 magyar hangja, - aki ott volt Michael Schumacher visszavonulásánál, aki egyedüliként ülhetett Ralf Schumacher kórházi ágyánál - a napokban mutatta be első, Öveket bekapcsolni! Történetek a boxutcából című könyvét, amelyhez a Forma-1 nagyhatalmú ura, Bernie Ecclestone írt személyes hangvételű előszót.

18 év rendkívül hosszú idő. Szujó Zoltán ebből 11 évet töltött utazó riporterként a Forma-1 világában és további közel 8 éven át kommentálta a futamokat. Neve és élete szinte összefonódott a F1-gyel.

„Már a Forma-1-es utazásaim során is folyamatosan sztorizgattunk a barátaimmal, akik már akkor mondogatták, hogy írnom kellene egy könyvet. Erre aztán elég sokat kellett várni, de 2019-ben, amikor hirtelen úgy alakult, hogy nem közvetítek tovább, éreztem, hogy szükségem van egy levezető körre, valami terápiára, ami segít feldolgozni a történteket. Ezt az érzést fokozta a pandémia, lelassult az élet, és ezzel együtt felgyorsult a könyvírás. Jól esett újraélni a legszebb F1-es pillanataimat és a legfőbb támaszom, a feleségem is folyamatosan biztatott. Végül 2 év alatt megszületett az Öveket bekapcsolni! Történetek a boxutcából című első könyvem” – mesél a keletkezés körülményeiről Szujó Zoli.

„A könyv nem szakmai szemszögből, sokkal inkább az emberi oldal felől, az általam megélt, - kevesek számára ismert – személyes történéseken, élményeken keresztül hozza közelebb az olvasóhoz a F1 és az én világomat. Amikor felkértem Bernie-t, hogy írjon egy előszót a könyvemhez, nem fűztem hozzá nagy reményeket, de egyszer csak felhívott és csak annyit mondott: „Tetszik, csináljuk!” És most 2022. március 16-án itt tarthatom a kezemben írott formában ezeket a meghatározó éveimet, ami fantasztikus érzés” – folytatja a műsorvezető.

A könyvbemutatón Szujó Zoltán barátjával, Sebestyén Balázzsal beszélgetett, akivel amellett, hogy szinte egyszerre kezdtek az RTL Klubnál, egyszer pókert is közvetítettek együtt. A legemlékezetesebb közös pillanatuk a máig emlegetett „Kész átverés”, amiben maga Bernie Ecclestone is szerepelt.

„A Suzuki Kupás időszakomnak és főként annak, hogy mennyire tehetségtelen autóversenyző vagyok, egy egész fejezetet szenteltem a könyvben, ami szerintem az egyik legjobb rész. Átélni és most visszaadni azt, amikor Japánban a boxutcában 150 újságíró vastapssal búcsúztatta a visszavonuló hétszeres világbajnokot, Michael Schumachert, vagy amikor a monacoi mélygarázsban készíthettem interjút egy akkor még feltörekvő pilótával, aki Lewis Hamilton volt, hatalmas élmény. Vagy amikor Schumi ellen strandröplabdázhattam Barrichello csapattársaként és nyertünk. Számtalan vicces sztori, és még ennyi megindító emberi történet kap helyet ebben a könyvben” – emel ki néhány meghatározó pillanatot Szujó Zoltán.

Az emlékeken túl a könyvből az is kiderül, milyen érzés egy kommentátornak, amikor már csak 5 másodperc választja el a pilótákat a rajttól és elindul a közvetítés, de Zoli választ ad arra a sokat feltett kérdésre is, hogy kik a kedvenc pilótái.

A könyvről további információk az alábbi weboldalon találhatók:

https://oveketbekapcsolni.hu/

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat