napja 
 

A Post Mortem a hivatalos magyar nevezés az Oscarra (Programajánlók - Film)
A Post Mortem a hivatalos magyar nevezés az Oscarra

Döntött az Oscar-díjra nevező bizottság: Bergendy Péter POST MORTEM című filmje képviseli Magyarországot a 94. Oscar versenyben a „nemzetközi film” kategóriában. A magyar mozifilm az A-kategóriás varsói nemzetközi filmfesztiválon debütált, eddig 13 díjat nyert rangos seregszemléken, világszerte megvásárolták a forgalmazók. A POST MORTEM a hazai mozikban október 28-tól lesz látható.

Az első világháború véget ért. A spanyolnátha járvány lecsendesedett. De sokhalott temetetlenül maradt, és ők a mi világunkban rekedtek. És egyre dühösebbek, amiértnem találnaknyugalmat.1918 fagyos telén Tomás (Klem Viktor) a fiatal vándorfotós abból próbál megélni,hogy halottak utolsó fényképét készíti el családjuk körében. Egy tízéves kislány hívására eljutegy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggeltalálkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi acéljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabbtámadást vált ki.A kísértetek nem akarnak békébenélni az élőkkel.

Az első igazi magyar horror egy különleges korban, különleges helyszínen játszódik, éselképesztő vizuális effektusokkal valamint mindig új fordulatot tartogató forgatókönyvvelrémíti és lepi meg nézőit.

Mozibemutató: 2021. október 28.Horror

Főszereplők: Klem Viktor, Hais Fruzsina, Schell Judit, Anger Zsolt, Reviczky Gábor,Hábori Gabriella, Kiss Diána Magdolna és Ladányi Andra. Zene: Pacsay Attila. Vágó:Király István. Operatőr: Nagy András Forgatókönyvíró: ZánkayPiros. Történet:Bergendy Péter, Hellbrandt Gábor. Rendező: Bergendy Péter Gyártó: Szupermodern Stúdió

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat