napja 
 

Vastag Tomi betegsége (Sztárok - Hírek)
Vastag Tomi betegsége

Nem kerülték el a betegségek Vastag Tamást. A fiatal énekes hatalmas fogyásától mindenkinek leesett az álla, hiszen egy tudományos formulának köszönhetően több mint 17 kilótól szabadult meg. Tomi most elárulta két éve karácsonykor miért volt veszélyben az egészsége.

Vastag Tomi nemrég elhatározta, hogy itt az ideje, hogy visszanyerje korábbi súlyát, a karantén időszaka alatt ugyanis jó pár plusz kiló szaladt fel rá. Az énekes elárulta, meglévő egészségügyi problémái miatt is gondolta úgy, hogy nem szeretné a túlsúlyával további betegségek egészségügyi kockázatát növelni. 

„Az elmúlt években több komolyabb gonddal is szembe kellett néznem, melyek miatt még jobban igyekszem odafigyelni magamra. Leadtam például 17 kilót, ezt az eredményt kicsivel több mint két hónap alatt értem el, amiben nagyon sokat segített, hogy rátaláltam egy nemzetközi kutatásokon alapuló módszerre, ami gyakorlatilag elvette az étvágyamat, mivel a receptúra blokkolta az éhségközpontomat. Ráadásul a kúra hatására, a benne lévő szívórost segítségével normalizálódott az emésztésem is. Az elhízás rengeteg betegséget eredményezhet, amiket szeretnék elkerülni, hiszen az utóbbi időben egyébként is több dologgal meg kellett küzdenem, nem szerettem volna ezeket tetézni. A velem született szívritmuszavaromat például nemrég műtéti úton hozták helyre, de nemrég egy másik gonddal is szembesültem” – kezdte Tamás, akinél a karácsonyhoz nem csak szép emlékek kapcsolódnak.

„A velem született betegségem miatt rendszeresen járok szűrővizsgálatokra, az egyik ultrahangon azonban találtak egy csomót a vesémben. Az ünnepek izgulással teltek, hiszen nem lehetett tudni, hogy mi az, ráadásul az év végi szabadságok miatt nem jutottam el gyorsan a következő vizsgálatra. Ilyenkor az ember a legrosszabbra is képes gondolni. Végül a CT kimutatta, hogy, úgynevezett angiomyolipomán van, ami egy jóindulat daganat, nekem a jobb vesémen található. Rendszeresen járok kontrollra, hogy lássuk, nem növekszik-e. Jelenlegi méreteivel szerencsére nem okoz problémát, de ha nőne akkor műtéti úton el kell távolítani” - elevenítette fel az énekes, aki azt is elmondta, miért osztotta most meg a problémáját a nyilvánossággal. 

 „Sokáig senkinek nem beszéltem erről, de most szeretném felhívni az emberek figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára, és arra, hogy mennyire fontos az öngondoskodás, az egészségünkre vigyázni! A fogyásnál sem csak az volt a lényeg a számomra, hogy mit látok, ha tükörbe nézek, hanem hogy a gyerekeimnek minél tovább ott lehessek!” – tette hozzá Vastag Tomi.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat