napja 
 

Utazd körbe a világot a Nespresso World Explorations kávéival! (Gasztronómia - Ivás)
Utazd körbe a világot a Nespresso World Explorations kávéival!

Nem kell lemondanunk az új kultúrák felfedezésének öröméről akkor sem, ha éppen nem tudunk elutazni. A Nespresso World Explorations kávékollekciója elhozza otthonunkba a távoli nagyvárosok ízeit és aromáit olyan kávékkal, amelyekhez Fokváros, Tokió, Stockholm és Bécs hangulata adott ihletet. A népszerű Lungo termékcsaládra épülő sorozatot két új, Sanghaj és Buenos Aires inspirációjával megalkotott kávé egészíti ki.

Az elmúlt hónapok korlátozásai miatt keveset utazhattunk, és megszokhattuk, hogy az otthonunk falai között gyűjtünk élményeket. Egy-egy virtuális városnézés vagy fényképalbum-nézegetés segíthet kiszakadni a mindennapokból, akárcsak egy finom csésze kávé, amit a világ különböző kultúrái inspiráltak – ezzel az élménnyel gazdagíthat a Nespresso új World Explorations kávékollekciója.

A World Explorations kollekció egy ízekben gazdag utazásra hívja az ínyenceket; az út állomásai közt ugyanúgy megtalálható az intenzív Cape Town Envivo Lungo és Stockholm Fortissio Lungo, mint a kiegyensúlyozottabb Vienna Linizio Lungo és Tokyo Vivalto Lungo, illetve két új, lágyabb blend, a Shanghai Lungo és a Buenos Aires Lungo, amelyek ízprofilja kifejezetten a híres ázsiai és dél-amerikai nagyvárosok karakterét tükrözi.

Nespresso World Explorations kollekciója a világ legnagyszerűbb metropoliszainak hangulatát, ízeit és aromáit idézi fel, fejet hajtva a legszebb kávés tradíciók előtt. Jó példa erre a bécsi kávéházi kultúra, ahol a kávét kora reggel és késő este ugyanolyan ráérősen kortyolgatják a vendégek, vagy éppen az Argentínában szokásos késő délutáni Merienda kávészünet, amikor édes és sós harapnivalókat is felszolgálnak.

Íme a World Explorations kávékollekció

Shanghai Lungo

World Explorations Shanghai Lungo Kína újonnan kialakult, modern kávé-fellegvárába repít minket, a kenyai, kínai és indonéz Arabica keverék kivételesen világos pörkölése révén bepillantást engedve a lendületesen formálódó ázsiai kávékultúrába. A gyümölcsös ízvilág és az elegáns savasság kifejezetten jól érvényesül a hosszúkávéban – és ezzel pontosan úgy élvezhetjük a kávét, ahogy a helybeliek is isszák.

Buenos Aires Lungo

Argentína életteli gasztronómiájában nagy hangsúlyt kapnak az édes ízek: a World Explorations Buenos Aires Lungo keverék jellegzetesen gabonás és édes popcornt idéző ízét a finoman pörkölt kolumbiai Arabica és csipetnyi ugandai Robusta adja. Ebben a dél-amerikai városban rajonganak a bőséges adagokban mért kávéért, amihez jócskán adnak tejet és cukrot is.

Cape Town Envivo Lungo

Dél-Afrikában nagyon népszerűek az ázsiai kávék, amelyeket a helyi ízlésnek megfelelően dolgoznak fel, ezért a Nespresso indiai Arabica és Robusta szemekből állította össze a World Explorations Cape Town Envivo Lungo blendet. Íme egy intenzív, kifejezetten testes kávé ütősen kesernyés ízzel és fás aromával, amelynek lágy, pörkölt ízeit még jobban előcsalogatja a tej; nem véletlen, hogy a helyiek is így isszák!

Stockholm Fortissio Lungo

Jöhet egy gyors kiruccanás Stockholmba? A World Explorations Stockholm Fortissio Lungo indiai Monsoon Malabar és mosott kolumbiai Arabica szemek intenzív házasítása, amely édeskés és egy cseppnyi keserűséget felvillantó ízvilággal teremti meg a svéd kávék klasszikus aromaprofilját. Ha valaki úgy szeretné fogyasztani ezt a kávét, mint egy született svéd, az egyen hozzá egy finom fahéjas csigát!

Tokyo Vivalto Lungo

Japánban a gazdagabb ízű, kiegyensúlyozott és elegáns aromavilágú kávékat kedvelik. Pontosan ilyenné formáltuk hát a Tokyo Vivalto Lungo karakterét, etióp és mexikói Arabica fajták házasításával alkotva meg ezt a komplex, virágos aromájú kávét, amit finom savasság tesz még izgalmasabbá. Aki szeretné úgy élvezni hosszúkávéját, mint a japánok, az készítse el feketén, és kóstolgassa ráérősen az aromáit.

Vienna Linizio Lungo

A bécsi kávéházak számtalan élvezetes receptjét és a bécsi kávé selymességét felidéző Vienna Linizio Lungo édeskés brazil és kolumbiai Arabica szemekből készül, amelyekből szakértőink világos pörköléssel csalogatják elő a malátás, piskótára emlékeztető íz- és illatjegyeket. Az igazán autentikus kávéélményhez érdemes felönteni ezt a hosszúkávét még egy kis forró vízzel, és az élvezet egy szelet süteménnyel lesz igazán tökéletes.

Kiegészítők a még kellemesebb kávépillanatokért

World Explorations Shanghai és a Buenos Aires Lungo kávék tökéletes kiegészítéseként a Nespresso két új, színpompás csészével gazdagította ikonikus Pixie Lungo kollekcióját. A gyönyörűen kidolgozott, duplafalú csészék piros és csillogó ezüst árnyalatban kaphatók, és remekül illenek a kollekcióba, amelynek mindegyik csészéje egy-egy World Explorations kapszula színét idézi.

Nespresso World Explorations kávék és kiegészítők márciustól elérhetők a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Boutique-okban.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat