napja 
 

Montage Fashion Hotel a Népszínház utcában (Utazás - Ajánló)
Montage Fashion Hotel a Népszínház utcában

Új, négycsillagos szállodával gazdagodik nemsokára a kiesnek aligha nevezhető Népszínház utca. A tulajdonos Mellow Mood Hotels bízik a megújuló környékben, a befektetőkben, és abban, hogy a multikulturális környék és a megnövelt szintű szolgáltatások a magasabb nívót igénylő vendégeket is ide csábítják.

Az Atlas City Hotel 2004-ben nyitotta meg a kapuit Budapesten, a VIII. kerületi Népszínház utca 41. szám alatt. Már ez is bátor vállalkozásnak tűnt, de a háromcsillagos, modern, újépítésű szálloda kedvező áraival sokakat csábított. Elsősorban csoportokat fogadott, így rendkívül jó, 96%-os kihasználtság mellett működött. A hotel fiatal, 2017-ben kinevezett igazgatója, Veégh Máté azonban úgy látta, a határaikat elérték, minőségi ugrást és több bevételt csak magasabb kategóriával tudnának elérni. Elképzelése kedvező fogadtatásra talált a vezetőségben, így az Atlas City Hotel 2019 októberében bezárt, hogy idén nyáron megújult belsővel, teljesen új koncepcióval, négycsillagos szállodaként nyithasson újra, immáron Montage Fashion Hotel néven.

Az időközben bekövetkezett világméretű változások nem hogy akadályozták volna, inkább felgyorsították a munkálatokat. A 136 szobához még 6 újat alakítottak ki, úgynevezett connecting (kapcsolódó) rendszerben, azaz két, egybenyíló szobát egy kis teakonyhával is elláttak, ami egy négyfős család számára hosszabb tartózkodásra is alkalmassá teszi. A komfortfokozat növelése érdekében a szobák mérete nagyobb az átlagosnál: a kétszemélyes szoba 25 m2-éhez 4 m2-es fürdőszoba tartozik.

A belső kialakításnál és a berendezésnél a Fashion, azaz divatos jelzőnek megfelelően az egész, nyolcemeletes épületet egyetlen tematika köré építették fel, ez pedig nem más, mint Budapest, különböző aspektusokban. Minden szintnek más a fő témája, ilyen a hidak, a Városliget, a Népszínház utca, a pesti kávéházak, vagy épp a tetőterek. Ez a téma jelenik meg nagy, fekete-fehér fotókon a lépcsőházban, és az egyes szobákban is. A földszinten mindezek visszaköszönnek – mégpedig a szálloda nevét adó montázsok formájában. A színösszeállítás visszafogott, modern és stílusos: dominál a divatos szürke, melyet sárga kiegészítőkkel, például párnákkal dobnak fel. Mindez a belsőépítész, Gaál Gergely kiváló munkáját dicséri.

A kétágyas szobák ára szezontól és nagyságtól függően 70 és 110 euró között mozog, reggelivel. Az egyedül utazók kedvezményt kapnak a kétágyas szoba árából. A vendégek kényelmét a 24 órán át nyitva tartó recepció és lobby bár biztosítja, és egy kis konferenciaterem is rendelkezésre áll, meetingek tartására. Étterem nincs, de a reggeliző helyiségben külön megrendelésre, nagyobb létszám esetén vacsorát is biztosítanak, pl. csoportok részére. Az új vendégkört azonban kevésbé a csoportokból szeretnék biztosítani, inkább egyéni utazókból; a 30-50 év közötti párokat, családokat, baráti társaságokat célozzák meg. „Előre kell menekülnünk” - fejezte be a nyitás előtt álló szálloda igazgatója, Veégh Máté.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat