napja 
 

Egy autista kisfiú határtalanul tud szeretni (Egészség - Egészség)
Egy autista kisfiú határtalanul tud szeretni

Mi történik azután, hogy megkapja az ember a gyerekéről az autizmus diagnózist? Onnantól már örökké a „miért pont ő?” kérdéseket fogja magának feltenni? Lehet vidámnak lenni egy autista gyerekkel a családban? Igen. Lehet. Az autista gyermeket nevelő szülők sem sírnak otthon a sötétben minden nap. Feldolgozzák, hogy átrendeződik az életük, és képesek lehetnek a boldogságra. Vannak jobb és rosszabb napok.

Megható és egyben humoros könyvet írt Z. Kiss Adrienn, pedagógus „A szeretethez nem kellenek szavak - egy autista kisfiú hétköznapjai” címmel. Megismerhetjük a három fiú - az édesapa Zalán, a nagyfiú Csongi és a kis Beni - hétköznapjait, az anyuka szemszögéből. A nagyobbik fiú autista, nem beszél, ám ugyanúgy szeret mint a többi gyermek.

A könyvhöz CD melléklet jár, amelyen Adrienn férje, Z. Kiss Zalán (Pokolgép gitárosa) Tulipános kert című dala hallható, amit az autizmus világnapjára írt. Minden könyv árából 500 forinttal támogatják az Autisták Védőotthonát, amely egy bentlakásos vidéki intézmény. Az írónő a család történeteiből gyűjtötte össze a legemlékezetesebbeket, amelyek azokat a területeket mutatják be, ahol az autizmusban eltérések lehetnek.

- A könyvemben azt szerettem volna bemutatni, hogy bár sokszor nehéz helyzetekkel találjuk szembe magunkat, de a humor sokat segít. Nem engedtem meg az „autizmusnak”, hogy elvegye a humoromat, és tudjak nevetni azon, amiért kár lenne veszekedni a kisfiammal. 19 történetet mesélek el a könyvben, amik a családunkkal történtek. Ezek mind az autizmus olyan területeit mutatják meg, ahol eltérések vannak az átlagos gyerekhez képest. Titkolt vágyam volt, hogy a nem beszélő gyermekem nevében bemutassam mindenkinek, hogy a szeretethez tényleg nem kellenek szavak - mondta Z. Kiss Adrienn.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat