napja 
 

CSOBB! - Balatoni programajánló (Programajánlók - Lakoma)
CSOBB! - Balatoni programajánló

CSOBB! - Balatoni programajánló

Húha! Szezon szó ide vagy oda, már végigolvasni is élvezetes, mennyi mindent tartogat nekünk a július első fele. Egyszerre több helyen is lenne az ember, a stranddal együtt meg aztán végképp. A lenti programok szerencsére ezt sem zárják ki, sőt, ha szerencsénk lesz az idővel, a legjobb tippnek tűnik Balatonfüreden betérni a legújabb Anjuna fagyizóba, a Pláne teraszán Burgert markolva megnézni a VB döntőt, Kontor Tamásra ringatózni Aperol spritz-el, vagy belekóstolni a Lavender Terasz nyári étlapjába. 

Anjuna Füred

Bölcső - Burger - Pláne 

Étlapteszt a Lavender Teraszon 

Kontor Tomi és Aperol

Legyen nektek is húha ez a július! 

A részletekről a "bővebben" szóra kattintva olvashattok.

-- SEMMI TÖBB, csak BURGER, SÖR és VB döntő -- A Bölcső a Plánéban -- Július 13-14-15./ Badacsonytomaj / Pláne Badacsony borterasz ---
 
Van Budapest XI. kerületében egy zseniális kis kézműves söröző, a Bölcső Bar & Food. Remek érzékkel válogatott sörökkel a csapokon és olyan bisztrókonyhával, hogy több se kell. 
Először csak az tűnik fel, hogy az átlagnál több a badacsonyi bor, aztán pár látogatás után véletlenül akár az is kiderülhet, hogy az egyik tulajdonos badacsonyi.
Most először hazamennek egy hétvégére és elzzák magukkal a Bölcsőt is. A Bölcsőt teljes egészében. Három csapon hatféle sör folyik majd váltásban a Mad Scientist főzdétől, illetve a Bölcső Bar & Food-tól, három lapon pedig három burger serceg majd.
A sörök:
- Liquid Cocaine (dupla IPA)
- Mango Bay (mangó-milkshake Pale Ale)
- Tokyo Lemonade (witbier yuzuval)
- Apricot Madness (sárgabarackos Gose)
- Chill Haze (New England IPA és maracuja)
- Bölcső Brew Crew: Busó
Az utolsó egyrészt egy füstös Bak, közelebbről pedig az utolsó hordó a világon ebből a sörből, szóval akár a zarándoklat is ér miatta.
Szóval ezeket a söröket párosítják majd a srácok a burgereik mellé, a Pláne Badacsony borterasz pedig természetesen hozzájárul mindehhez majd a burgerekhez mérhető kőkemény vulkanikus borokkal.
Úgy mellesleg pedig valami vb döntő is lesz ezen a hétvégén.
Időpont: július 13-14-15. Pláne Badacsony borterasz
 
-- ANJUNA - HELLO BALATONFÜRED --- Július 7. / Balatonfüred / Anjuna Balatonfüred ---
 
Budapest - és a vizes VB - kedvenc mindenmentes jégkrémjei kikötöttek Balatonfüreden. Július 7-én, a nyár derekán nyílik a balatoni kirendeltség sok-sok színes finomsággal. Szabó Milán és Szalay József három éve Goán, az Anjuna tengerparton határozták el, hogy profi pókerjáték helyett ezután jégkrémből fognak megélni. Ám a porból készült olcsó pálcikás helyett sok gyümölcsöt tartalmazó, tej-, glutén- és adalékmentes jégkrémet akartak készíteni. Nem kevés próba és fejlesztés következett, de az eredmény kifejezetten Balatonfüredre kívánkozik.
"Nagy álmunk válik valóra azzal, hogy az Indiai-óceán partjairól indult történetünket most a magyar tenger mellett, veletek írhatjuk tovább" - mondja Milán és József a nyitásról.
Július 7-én egy igazi Balaton-parti nyitóbulira várnak mimosa bárral, ajándék dippel és toppinggal, meg persze a szokásos jó hangulattal!  Ez a videó mindent elmond.
 
--- Friss és forró - ÉTLAPTESZT a Lavender Teraszon / Július 6-7-8. - Balatonvilágos
 
A Balaton legkeletibb csücskében nagy dolgok vannak készülőben. Először is messze földön nem találni olyan steak étlapot, ahol a wagyutól kezdve a balatonfenyvesi angusig a steakek teljes világa megismerhető, és ahol Te magad választhatod ki a vitrinből a húst, amit megsütnek. Másodszor az udvarban télen-nyáron működő pizza kemencéből a környék legjobb pizzái kerülnek elő. Most új séffel erősítenek a nyárra, aki a régi klasszikusok meghagyásával álmodott új étlapot: frisset, szezonálisat. A Lavenderben sok a törzsvendég, maguk a tulajdonosok is mindig itt vannak, így egyértelmű, hogy a családiasság mellett egy étlapváltáskor is mindenki elmondhatja a véleményét, sőt. Az étlapteszt hétvégéjén erre is lesz lehetőség! Kóstolj bele, mondj véleményt, meghálálják!
Mikor? Július 6-7-8.
 
--- KONTOR TAMÁS - Gitár, kikötő, nyáreste - Beindul a Pura Vida Port - Július 6. / Keszthely ---
 
A Keszthelyi Yacht Kikötőben nyitott Pura Vida Port tulajdonképpen elköltöztette mindazt a lelkesedést, amit a tapolcai üzletben lehetett tapasztalni, és áthelyezte egy kikötői környezetbe. A kinti "streetfood" pultnál többek között kemencés pizzát kapni, bent pedig megszokott Pura Vida igényességgel üzemel a konyha - szezonális alapanyagok és gyönyörű tálak kerülnek az asztalokra. 
A hangulatra koncertekkel és Aperol terasszal erősítenek, július 6-án a Megasztárral ismertté vált Kontor Tomi hozza el kedvenc dalait. Tomi dalszerzőként is remekelt már többször, stílusai közé tartozik a country és kocsmazene. Mellé jól megy majd az Aperol spritz és a naplemente...
 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat