napja 
 

Avasi Borangoló - május 17-19. (Programajánlók - Lakoma)
Bor, gasztro, zene
Avasi Borangoló - május 17-19.

Borászok, gasztroműhelyek, zenekarok, séta, lazulás, utcazenészek, vásár, barátok, food truck konvoj, nyitott pincék, macskaköves utcák, termelői piac – ez az Avasi Borangoló és még sok minden más – 3 nap önfeledt szórakozás 40 helyszínen, 70 programon.

Idén már hetedszer rendezik meg az Avasi Borangolót, melyen egy régi hagyomány elevenedik meg: az avasi bor- és pincekultúra. A Miskolci Borbarátok Társasága arra kérte a pincék tulajdonosait, hogy évente egyszer, a város napja, május 11. környékén nyissák meg pincéiket, fogadjanak látogatókat. Ez a civil kezdeményezés mára jócskán kinőtte kereteit, és önkormányzati támogatással egy napból háromnapos rendezvénnyé vált, melyen 40 helyszínen 60 borászat vesz részt. A bor mellé finom falatok is járnak, erről 20 gasztroponton a város és a környék legjobb éttermei gondoskodnak. Idén sikerült megnyerniük az Anyukám mondta nevű híres encsi éttermet, melyet négyszer is a legjobb vidéki étteremnek választott a Dining Guide, és kizárólag azért nem kerülhet fel a Michelin-csillag várományosai közé, mert nem Budapesten van. Ugyancsak nagy elismerés övezi a Végállomás éttermet , amely nyitása után 3 hónappal már szintén felkerült a Dining Guide ajánló listájára – remek Tokaji-habos desszertet is hoztak most magukkal a hegyre.

A zene a szórakozás elmaradhatatlan része, és az Avasi kilátónál felépített nagyszínpadon igazi sztárzenekarok lépnek fel, a Quimbytől kezdve a Compact Discón és a Margaret Islanden át a Ham Ko Hamig (ezekre külön jegy váltandó). Ugyanakkor a pincészetek és éttermek is élő zenével várják a vendégeket, a reneszánsz lantmuzsikától kezdve a jazzen át a cigányzenéig.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat