napja 
 

Takarítás tippek az évvégi hajrában (Szépség - Lakás)
Így oszd fel a háztartási teendőket!
 Takarítás tippek az évvégi hajrában

Az év utolsó hónapjában a meghitt ünnepet legtöbbször őrült rohanás előzi meg. Versenyfutás az idővel az egész ünnepi előkészület, aminek nélkülözhetetlen elemei a rendrakás és a takarítás. Hol kezdjünk neki egy nagytakarításnak? Érdemes-e egy kimerítő napba zsúfolni minden teendőt? Szuper tippeket osztott meg a Rendi.hu, az ország legnagyobb online takarítószolgálata.

 

Időzítés

 Fontos, hogy ne az utolsó pillanatra hagyjuk az összes házimunkát. Képtelenség az ajándékbeszerzések, az ünnepi menü hozzávalóinak megvásárlása és az év végi munkahelyi hajrá közepette elég időt szakítani egy nagyobb takarításra. Osszuk fel feladatokat, végezzünk a hónap közepén egy „megúszós”, villám rendrakást a portalanításra koncentrálva, majd később a konyhát és a fürdőt takarítsuk ki.

 Sorrend

 Első körben javasolt egy alapos portalanítás. Érdemes a portörléssel kezdeni, lehetőség szerint nedves törlőkendőt használva. Néhány gyors mozdulattal szaladjunk végig a képkeretek tetején és a lámpákon is. Ezt követően jöhet a porszívózás, azokra az eldugottabb helyekre is beszippantva, amiket már hetek óta nem láttunk. A villámtakarításhoz hozzátartozik még a vizesblokk higiéniai felfrissítése. Jó tudni, hogy a citromlé és szódabikarbóna kis túlzással helyettünk elvégzi a munkát.

 Fókuszban a konyha és a vizesblokkok

 Néhány nappal az ünnep előtt gyorsan sorra vehetjük a még hátralévő háztartási feladatokat. Fókuszáljunk a konyhára, azon belül a konyhai kis- és nagygépekre, esetleg javítsunk látványosan pár aprósággal a vizesblokk állapotán. A gépek újjávarázsolásához, de akár a zuhanykabin cseppmentesítéséhez is használjuk a már jól bevált ecet, szódabikarbóna és citromlé mesterhármast.

 Trükkök és tippek

 Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor már gumikesztyűt húztunk, és akkor derül ki, hogy nincs otthon a szükséges tisztítószer. Ne mérgelődjünk, keressünk alternatív szereket a lakásban! Egy tubus fogrémmel a csapokat és a vasaló talpát olyan csillogóvá varázsolhatjuk, mint új korukban.  A borotvahab is hasznunkra lehet, ha a tükrökről szeretnénk az ujjlenyomatokat eltüntetni. A fürdőszobai tükrök esetében különösen ajánlott ez a módszer, ugyanis párataszítóvá válik a felület, ezzel elkerülve a jövőbeni maszatolásokat. A borotvahab a folteltávolításban is verhetetlen, dörzsöljük a foltra a habot, öblítsük le, majd mossuk ki a ruhát mosógépben. Harmadik tippünk, a sokak által igencsak kedvelt kóla használata. Összetevőinek köszönhetően kiválóan bevethető a wc takarításánál, de a viseltesebb konyhai eszközeink, mint például a tepsik és serpenyők rendbetételénél is. Öntsük a tisztítandó felületre az üdítőitalt, hagyjuk azt dolgozni 1-2 órán át, majd vízzel öblítsük le.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat