napja 
 

Wizz Air: 2 új repülőgép, 2 új útvonal, hetente 32-vel több járat (Utazás - Hírek)
A Wizz Air jelentősen fejleszti budapesti hálózatát
 Wizz Air: 2 új repülőgép, 2 új útvonal, hetente 32-vel több járat

Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy jelentősen bővíti budapesti hálózatának kapacitását két új repülőgép érkezésével, két új útvonal indításával és 13 népszerű útvonal gyakoriságának megemelésével. A következő év nyarán a WIZZ heti 32 újabb járatindulással bővíti budapesti menetrendjét, amellyel a fővárosból elérhető 2018-as kapacitása több mint 5,3 milliósra emelkedik – ez éves szinten mintegy 20%-os növekedésnek felel meg.

Az első új Airbus A321 2018 márciusában csatlakozik a Wizz Air budapesti flottájához, ezt 2018 májusában követi a második repülőgép. Együttesen a két repülőgép 232 millió dolláros* befektetést jelent a WIZZ részéről Budapesten, 84 újabb közvetlen munkahelyet teremtve a légitársaságnál. A két új 230 üléses repülőgéppel a Wizz Air magyarországi flottája 14 tagúra növekszik, ebből 13 a budapesti, egy a debreceni bázison teljesít szolgálatot. A flottabővítés 20%-kal emeli a Wizz Air magyarországi kapacitását, ami új útvonalak indítását és meglévő népszerű járatok sűrűségének növekedését egyaránt eredményezi majd.

 2018 márciusában indul a Wizz Air legújabb járata Budapestről Stavangerbe, amely a 2017-ben bemutatkozó Bergen után a második norvégiai célállomás lesz. 2018 májusában a Wizz Air újabb útvonalat indít Budapestről a Basel-Mulhouse-Freiburg EuroAirportra, amely Nyugat-Európa szívében, Franciaország, Németország és Svájc hármas határánál működik. A két új izgalmas útvonalon túl a WIZZ tizenhárom budapesti járat sűrűségét is megnöveli, válaszul a légitársaság alacsony viteldíjai iránt tapasztalt jelentős keresletre. A Róma Fiumicino, Moszkva, Barcelona, Tel-Aviv, Madrid, Szentpétervár, Keflavik, Kutaiszi és Porto célállomásokra indított járatok, valamint az öt nyugat-balkáni járat közül három, a Budapest-Tirana, Budapest-Podgorica és Budapest-Szkopje járat gyakorisága akár heti néggyel is megemelkedik.

A WIZZ hazai hálózata már 71 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 30 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent. A mai bejelentéssel egyidőben a Wizz Air közzétette 2018. évi nyári menetrendjét. A következő két hétben ezek a legalacsonyabb viteldíjak kizárólag a WIZZ Discount Club tagjai számára érhetők el, míg 2017. július 6-tól mindenki számára. 2018 nyarára, egyúttal az új útvonalakra a jegyek már 8990 forinttól*** foglalhatók a wizzair.com weboldalon.

 

A WIZZ AIR LEGÚJABB ÚTVONALAI BUDAPESTRŐL

 

Útvonal

Indulási napok

Indulás

Viteldíj***

Budapest-Stavanger

csütörtök, vasárnap

2018. március 15.

8990 forinttól

Budapest –

Basel-Mulhouse-Freiburg

hétfő, szerda, csütörtök, péntek, vasárnap

2018. május 3.

8990 forinttól

 

MEGNÖVELT JÁRATSŰRŰSÉG BUDAPESTRŐL:

 

Célállomás

Heti járatszám

Indulás

Milánó Malpensa

14 (11 helyett)

2018. május

Róma Fiumicino

11 (7 helyett)

2018. május

Moszkva

11 (7 helyett)

2018. május

Barcelona

10 (7 helyett)

2018. május

Madrid

(5 helyett)

2018. május

Bukarest

5 (4 helyett)

2018. április

Szentpétervár

(2 helyett)

2018. május

Keflavik

(2 helyett)

2018. május

Kutaiszi

(2 helyett)

2018. május

Porto

(2 helyett)

2018. május

Podgorica

(2 helyett)

2017. november

Tirana

(2 helyett)

2017. augusztus

Szkopje

(2 helyett)

2017. november

 

Az fejlesztések bejelentésére rendezett sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: "Örömmel jelentjük be budapesti hálózatunk jelentős bővítését, amellyel a Wizz Air megerősíti vezető pozícióját Magyarországon. A budapesti flottához csatlakozó két új, csúcstechnológiát képviselő repülőgép nem pusztán új, izgalmas úticélokat és népszerű útvonalaink járatsűrűségének növekedését jelenti, de további helyi munkahelyeket is teremt a légitársaságnál és üzleti partnereinknél, valamint stimulálja a helyi turizmust és a vendéglátóipart. Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air továbbra is határozottan elkötelezett Magyarország iránt, és egyre több hazai ügyfelünknek biztosítunk mind változatosabb lehetőségeket a megfizethető utazásra."


 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat