napja 
 

Nyerjen Molnár?s Kürtőskalács utalványt! (Gasztronómia - Evés)
Nyerjen Molnár?s Kürtőskalács utalványt!

A Molnár’s Kürtőskalács üzletben (1052 Budapest, Váci utca 31.) a kürtőskalács mellett finom olasz kávé és fagylalt is várja a vendégeket.

A kürtős kalács a székelyek ünnepi süteménye, esküvőkre, keresztelőkre, fontos vendég fogadására készítették. Ízletes receptjét évszázadokon át a hagyományok és a különböző helyi szokások formálták. Kezdetben a székely ember ezt a desszertet a kenyérsütés után, a még forró parázs felett sütötte. Az így készített kalács volt a klasszikus változat. Később az okos székely rájött, hogy a forró, ragadós cukor megolvadt karamellrétege könnyen felveszi az aprított diót, amivel az élvezetes íz még tovább fokozható. Sok kísérletezés után az általunk használt legnépszerűbb nyolc íz: a vanília, fahéj, dió, mandula, csokoládé, kókusz, kakaó és a mák. A legújabb gasztro divat a kürtős kalács fagylalttal.

A Molnár’s kürtőskalács alapanyag mixhez kizárólag minőségi napraforgóolajra, friss élesztőre és vízre van szükség – természetesen a megfelelő arányban – majd egy dagasztógéppel készre dagasztják. A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtják, és egyedi készítésű vágóval szeletelik. Az előkészített csíkokat spirálisan egy speciális formájú fára tekerik, így kapja meg a sütés után a kürtős kalács jellegzetes formáját. A feltekert tészta külső oldalára vékonyan napraforgóolajt kennek. Az előkészített tészta így jobban felveszi a vékony cukorréteget. Ez a réteg áraszt a sütés folyamán felejthetetlen és összetéveszthetetlen karamellillatot. Szabadtéri programoknál a klasszikus parázson sütés megoldható, de az üzlethelyiségekben, kiállításokon, rendezvényeken alkalmazott szigorú tűzvédelmi előírások ezt nem teszik lehetővé. Ezért fejlesztették ki az elektromos kemencét úgy, hogy legalább a külsejében visszavezessen a régi, nosztalgikus időkbe.

Miért van a Molnár’s kürtőskalácsnak a különböző kiállításokon, vásárokon, fesztiválokon oly nagy sikere? Mert a sütéskor keletkező kellemes karamell-és vaníliaillat nagyobb távolságról is utat mutat hozzájuk. Kíváncsivá teszi az embereket, akik rögtön keresik a finom illat forrását. Amikor megtalálják, érdeklődve figyelik a különböző munkafázisokat (feltekerés, sütés, ízesítés), és kérdésekkel halmozzák el a készítőjét. Az illat, a látvány és az érdekes információk után az egyedi ízek miatt talán a kóstoltatásnak van a legnagyobb sikere. Így az érdeklődőkből a legtöbb esetben azonnal vásárlók lesznek, és néha, még mielőtt a kalács elfogyna, újra beállnak a sorba a következőért.

Mindezeken túl a sikerük igazi titka: folyamatosan arra törekszenek, hogy minden téren a lehető legjobb minőséget nyújtsák: kürtős kalács, kávé, fagylalt és vendéglátás vonalon.

 Cím: 1052 Budapest, Váci utca 31.

+36 1 407 23 14
Nyitvatartás: minden nap 9:00 – 22:00

http://kurtoskalacs.com/hu/

Játsszon velünk lapunk facebook oldalán https://www.facebook.com/dolcsevita.hu/ és nyerje meg a 20 db 1000 Ft-os utalvány egyikét!

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat