napja 
 

Facebook Live sajtótájékoztató a Dumaszínházban (Programajánlók - Színház)
 Facebook Live sajtótájékoztató a Dumaszínházban

A Dumaszínház január 17-én élő Facebook-közvetítésben ismerteti a 2017-es év soron következő bemutatóit. A stand-up főhadiszállása ezt az évet is erősnek ígérkező produkciókkal nyitja: a közönség Dombóvári István, Bödőcs Tibor, Csenki Attila, Felméri Péter, Badár Sándor és Mogács Dániel korábban még nem látott önálló estjére válthat jegyet 2017 elején, emellett három vadonatúj közös estet is láthat Aranyosi Péter és Dombóvári István, Kiss Ádám és Benk Dénes, valamint Ceglédi Zoltán és Tóth Edu közreműködésével.

 

 

A Corvin Dumaszínházban január 29-én bemutatásra kerülő Kis ember nagy gonddal jár című produkcióban Dombóvári István ismét a komplexusait tárja a nézők elé: „Az előző önálló estemben – a 120021 grammban – a kövérséget, a testsúlyt vettük górcső alá, és ha a kedves közönség azt hitte, hogy a komplexusaim, félelmeim és nyavalyáim ezzel véget értek, akkor nagyot tévedett! Mióta lement harminc kiló, az bánt, hogy alacsony vagyok.” – mondta Dombi új önálló estjéről.

Február 5-én debütál a Dumaszínház nagy közönségkedvencének, Bödőcs Tibornak az új önálló estje Nincs idő gólörömre címmel. A humorista csaknem fél év kihagyás után áll újra színpadra. Mint mondja: „Jót tesz, ha egy kicsit átgondolom, mit akarok, mi az aktuális ars poeticám, mit gondolok a műfajról.”

A Corvin Dumaszínház soron következő bemutatója Dombóvári István és Aranyosi Péter közös estje március 24-én, a Ketten az úton 2. A nagy sikerű est folytatásában tulajdonképpen az egyénileg és közösen megélt utak kerülnek bemutatásra. „Az indonéz út óriási élmény volt, azóta minden évben megismételjük, és elutazunk közösen 3-4 napra egy ilyen szenzitív túrára, élménygyűjtésre. Megnézzük a nevezetességeket: kocsma, templom – így tudnám összefoglalni. Voltunk nemrég Lisszabonban, azt biztosan el fogjuk mondani, és egy régebbi spanyol utat is.” – meséli Aranyosi.

Az idei évad Corvinos bemutatóinak sorát Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje zárja április 2-án, címe: Humor sapiens – a felegyenesedés hátrányai. Dénes rendszeres vendége, felvezetője Kiss Ádám önálló estjeinek, de most más lesz a felállás. „Vele dolgozom a legtöbbet, mióta a Dumaszínháznál vagyok – mondja Ádám –, jó a kémia köztünk, legyen szó könyvről, előadásról vagy konferálásról, és a nézők is szeretnek minket. Most abból indultunk ki, hogy mindent, amit szeret a közönség, viszünk tovább – a formátum, a párosítás, a videók, a kis szkeccsek maradnak –, a tartalom viszont új lesz, és az is elképzelhető, hogy nemcsak feltétlenül a stand-up vonalán mozognánk.”

A Kompót Dumaklubban január 27-től látható Csenki Attila Így interneteztek ti című önálló estje, amelyben Biri Balázs és Ráskó Eszter is közreműködik. Február 9-én kerül bemutatásra Badár Sándor új előadása Miért pont Alaszka? címmel. Ezt rögtön másnap, február 10-én Felméri Péter A majmok királya című önálló estjének bemutatója követi. Február 11-én pedig egy igazi különlegesség, Tóth Edu és a Kompót Dumaklub színpadán először fellépő Ceglédi Zoltán közös este, a Mi a baj? Semmi!!! kerül színre. „Edu amolyan kultúrpartizánként csempész bele komoly, gyakran közéleti témákat az alapvetően szórakozni érkező közönségnek szánt előadásaiba – mondja Zoltán –, én pedig elemzőként keresem az utat, hogyan lehet a szakmaiság mellett arra is tekintettel lenni, hogy aki engem néz vagy hallgat, az, ki merem mondani, egyfajta produkcióra is vágyik.”

Végül február 24-től a Kompót Dumaklubban először kotyvasztja ki Mogács laboratóriumában azt a szérumot, amivel a nagyérdeműt szórakoztatja, meglepetésvendégekkel tarkított teszt-estjében. Az előadás címe Mogács-labor lesz.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat