napja 
 

Ízek, színek és érzések a Zsolnay Kávéházban (Gasztronómia - Evés)
Ízek, színek és érzések a Zsolnay Kávéházban

A Radisson Blu Béke Hotel****superior-ban működő Zsolnay Kávéház minden évben előrukkol egy újabb desszertsorral. A sütemények 2017-ben is hódítanak. Három különböző íz- és formavilág várja a vendégeket és minden édességrajongót. A tradíció és megújulás továbbra is alapköve a cukrászati koncepciónak, az idei kulcsszó: felelősség és szenvedély.

Bechmann György cukrászmester abban hisz, hogy munkáját csak teljes odaadással, szívvel-lélekkel lehet végezni, mert csupán így jöhet létre a varázslat, amellyel a különleges édességek születnek. Elkötelezett, állhatatos, a trendeket követő, ám a tradíciókat is megtartó szakember. Folyamatosan gyűjti az inspirációkat, ezért a szálloda és a Zsolnay Kávéház búzaliszt- és laktózmentes, hozzáadott cukor nélkül készült cukrászati termékei Budapest legjobbjai között szerepelnek. A három új sütemény mindegyike más-más történetet rejt magában: a varázslatos Cassiopeia, a megújult Béke desszert és a legújabb tortaszelet a Zsolnay Lúdláb.

A Cassiopeia egy kifinomult, elegánsan légies sütemény, amelyet már a neve is jelez. Arról a tündöklő csillagképről kapta a nevét, amely minden derült éjszakán látható. A csillagos égbolt legfényesebb pontját a sütemény tetején található izomalt gyűrűkarika ihlette. A Cassiopeia egy bodzás tejszínkrémbe burkolt, pisztáciás, málnás tölteléket rejtő, gesztenyeliszt és gyömbérőrlemény keverékéből készült ropogós és omlós tésztaalapon nyugvó különlegesség. Hozzáadott cukor nélkül készült és búzaliszt mentes sütemény.

A Béke szelet a Zsolnay Kávéház kínálatának régi zászlóshajója volt. A Radisson Blu Béke Hotelt a háborús éveket átvészelt idők után beszédesen Béke Szállónak hívták. Mágnesként vonzotta a szórakozni induló és gasztronómiai élvezetekre vágyó budapestieket. E legendás időkre emlékezett a szálloda a klasszikus, valóban békebeli Béke szelettel. Bechmann György gondolt egy nagyot és megőrizve a fő alapanyagokat, szemtelenül egyedi tehetségével kifordította magából a süteményt, így született meg a Béke desszert. A régi sütemény alapja a fahéjas piskóta, a marcipán, a csokoládés krém és a csokis bevonat. Az új édesség kekszes-morzsás tésztaalapon nyugvó, tejcsokoládé hengerrel borított diós piskóta, amely alatt étcsokis marcipánkrém lapul kirobbanóan roppanós pralinéval - az egészet manduladarabokkal megszórt étcsokoládés glasszázs teszi csillogóvá. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat