napja 
 

Miért jobb interneten vásárolni? (Szépség - Lakás)
 Miért jobb interneten vásárolni?

Az internet elterjedése forradalmasította a vásárlási szokásokat. Mivel számos előnnyel jár, ha online webshopban vásárlunk, ezért az emberek jó nagy százaléka szinte már csak nézelődni jár a boltokba. Nézzük csak, milyen privilégiumai vannak annak, ha otthonról, a kényelmes karosszékből intézzük bevásárlásainkat!

 1. Kényelem

A kényelem a legnagyobb előnye annak, hogy online vásárolhatunk. Hol máshol lehet pizsamában, a kedvenc házi papucsunkban vásárolni, mint otthon, a piha-puha kedvenc fotelunkból a számítógépünkkel az ölünkben? Nem kell órákat sorban állni, nincs szükségünk eladói segítségre, hiszen időnk is van bőven átgondolni, hogy mit is szeretnénk a kosarunkba tenni. Nem kell egyik boltból a másikba rohanni, ha meg szeretnénk tudni, hogy hol olcsóbb a kiszemelt termék. Az internet segítségével villámgyorsan utána járhatunk mindennek.

2. Jobb árak

Olcsóbban, az eredeti árhoz képest sokkal kedvezőbben jutunk hozzá szinte mindenhez. Hogy mi ennek az oka? Pofon egyszerű: az online vásárlásban nincsenek közvetítők, így ennek a díja máris lejön a termékek árából. Ha webshopban vásárlunk, akár közvetlenül a gyártótól, hivatalos forgalmazótól tesszük ezt, így sokat meg is spórolhatunk. Nem beszélve az állandó akcióról, és kuponos lehetőségekről. Minőséget kapunk kedvező áron. Kell ennél több?

3. Mindent egyhelyről

Az online szolgáltatások csodálatosak, hiszen szinte minden egy helyről beszerezhető. Ráadásul a világ számos pontjáról vásárolhatunk, korlátok nélkül. Megtetszett egy táska egy külföldi magazinból? Keress rá, és ha szerencséd van, akár egy magyar webáruházból is megvásárolhatod!

4. Ajándékok villámgyorsan

Nem számít, hogy hol vannak épp a szeretteink az internet segítségével gyorsan és egyszerűen meglephetjük őket.

Legyen szó születésnapról, évfordulóról, esküvőről, Anyák vagy Apák Napjáról. Könnyen, személyre szóló ajándékkal kedveskedhetünk.

„Ha online vásárláson töri most valaki a fejét, akkor a legjobb időszak következik számára – tudtuk meg Gerhát-Molnár Irinától, a Brands.hu ügyvezető igazgatójától, e-shop szakértétől. A webáruházak többsége Halloweenre, Black Friday-re és persze Karácsonyra is jóval nagyobb készletekkel készülnek és persze ünnepi árakkal várják majd a vásárlókat. Érdemes akár napi szinten felkeresni a legjobban tetsző webáruházakat, és végig böngészni a legújabb akciókat – tette hozzá a szakértő, aki kiemelte továbbá az online vásárlás előnyeinél, hogy ha így szerezzük be a kiszemelt termékeinket, akkor állandó nyitva tartással, 0-24-ben a nekünk legalkalmasabb időpontban vásárolhatunk, a számunkra legmegfelelőbb fizetési módot (bankkártyás vagy utánvét), választhatjuk illetve oda kérhetjük a csomagunkat, ami a legkényelmesebb nekünk.

 5. Kevesebb költség

A hagyományos vásárlás közben hajlamosak vagyunk többet költeni, mint a tervezett. Például megéhezünk a vásárlás közben, ezért betérünk egy étterembe. De egy kávé is jól jönne utána, és persze, ha már kiszabadultunk, jöhet egy jó kis mozi. Ezek mind-mind többlet költséggel járnak az online shoppingoláshoz képest.

6. Ár-összehasonlítás

Az online vásárlás egyik legnagyobb előnye, hogy össze tudjuk hasonlítani a megvásárolni kívánt terméket más boltok kínálatával. Gyorsan kiderül: hol olcsóbb a kiszemelt áru. Ráadásul a véleményfüleknek köszönhetően első kézből tudhatjuk meg, mások hogyan vélekednek az adott boltról, annak kínált termékeiről.

 7. Nincs tömeg

Máris elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ami sokunk életét megkeseríti vásárlás közben. Tömeg, tülekedő emberek, sorban állás az öltözőnél, körözés órákig parkolóhely után kutatva. Mindezen problémák elkerülhetők, ha online vásárlunk.

 8. Kisebb vásárlási kényszer

A hagyományos vásárlások során a legtöbbször olyan dolgokat is megveszünk, amelyekre nincs is igazán szükség. Mindez köszönhető az eladók ügyesen alkalmazott attitűdeinek. Jól használt kommunikációval ugyanis bárki rávehető egy-egy felesleges dolog megvásárlására. Online vásárlásnál azonban ez szintén elkerülhető.

 9. Régi álmok beteljesedése

Az internet arra is kiváló, hogy régi, vagy használaton kívüli dolgokat olykor az eredeti ár töredékéért megszerezzük. Ezzel régi álmok válhatnak valóra, hiszen ha valamire eddig nem volt pénzünk, az internetnek köszönhetően már van.

10. Diszkrét vásárlás

Bizonyos dolgokat az ember nem szeret és nem is akar mások orrára kötni. A hagyományos vásárlás közben kíváncsi tekintetek fürkészik, kinek és mi van a kosarában. Az online vásárlás alkalmával azonban maximum két ember látja a kosarad tartalmát. Te és a webshop dolgozója.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat