napja 
 

A Margitszigeten zárult az 5próba Rióba (Egészség - Sport)
A Margitszigeten zárult az 5próba Rióba

Véget ért a Magyar Olimpiai Bizottság tömegsport-eseménysorozata, az 5próba Rióba. A tavaly nyáron útjára indított program elsődleges célja a sport, a mindennapi mozgás fontosságának hangsúlyozása és a Riói olimpia népszerűsítése volt.

A Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda a záró rendezvény helyszínéül a csodálatos környezetet biztosító Margitszigetet választotta. 1842 próbázó összesen több mint 3800 helyen állt rajthoz szombaton. Már a kora reggeli órákban megjelentek az első ötpróbázók a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. Több százan – köztük Kövér Márton ötszörös világbajnok maratoni kenus, aki egyébként az élen végzett rövidtávon, Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és világbajnok, Kárász Anna világbajnok kenus, illetve Simona Staicu négyszeres Budapest Maraton-győztes futó – rajtoltak el, és köröztek a sziget felújított futópályáján.

Dr. Kiss Gergely MOB szóvivő 10 órakor üdvözölte a Beck Monika Szív futónagykövet vezette gyermekekből álló kis csoportot, a Szív apró bajnokait. A 44 kis tusázó először Mini 5próbázott egyet, majd a margitszigeti szökőkutat megkerülve teljesítették a maguk gyaloglás tusáját. Olimpikonjainknak is üzentek a magyar zászlóra írva, amelyet Józsa Gábor maratoni olimpikonunk ad át a magyar olimpiai csapatnak. Ezen a zászlón üzentek a sajtó képviselői is a magyar olimpikonoknak. Józsa Gábor háromszoros országos bajnok maratoni futó olimpikonról megtudtuk, hogy valóban napi 8 óra munka mellett vívta ki magának az olimpiai kvótát. 

Miközben a futók, kerékpározók és gyaloglók a köröket rótták, a Széchy Tamás uszoda medencéjében már javában tempóztak az ötpróbázók: ki a 300, ki pedig az 1500 méteres távot teljesítve gyűjtött újabb értékes riói pontokat.

Összességében elmondható, hogy egy rendkívül sikeres eseménysorozat záró akkordjaként ez a szombat igazi tömegsport- és családi hangulattal várta a résztvevőket, akik közül a legtöbben a rokonaikkal, barátaikkal, párjukkal érkeztek, ezzel is bizonyítva, hogy a mozgás együtt, közösségben esik jól igazán.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat