napja 
 

Tokióban forgatott Mező Misi és Lotfi Begi (Sztárok - Interjúk)
Tokióban forgatott Mező Misi és Lotfi Begi

Egy fesztivál fellépőiként ismerkedtek meg néhány éve, ma pedig már túl vannak az első közös dalon és a folytatást tervezik. Mező Misi és Lotfi Begi két különböző műfaj képviselői, a zene iránti szenvedély és személyes szimpátiájuk mégis összehozta őket. A srácok a kezdetekről, a közös munka részleteiről, japán útjukról és saját zenekaraik, a Magna Cum Laude és a Compact Disco jövőjéről is meséltek hazánk piacvezető rádiójának stúdiójában.

 Évek óta a magyar zene élvonalába tartozik a Compact Disco és a Magna Cum Laude, legnagyobb slágereik a Class FM-en is rendszeresen hallhatóak. A két zenekar néhány éve egy fesztivál fellépőiként ismerkedett meg, és a szimpátiából mára szakmai kapcsolat is lett. Két éve kezdődött minden, amikor Lotfi Begi azzal kereste meg Mező Misit, hogy szeretné, ha dalát a Magna Cum Laude frontembere énekelné el –  a Class40 slágerlista egyik vadonatúj kedvencének alkotói meséltek a műsor népszerű háziasszonyának, Kiss Orsinak.

 „Tetszett a dal, csak annyi más elfoglaltságom volt, hogy nem fért bele az időmbe. Egy év múlva viszont én jelentkeztem, hogy: ’Figyelj… most ráértek?’ Nagyon szerettem volna, hogy a szöveget Szűcs Krisztián írja, ezért átküldtük neki a dalt, és kreált rá egy jó kis szöveget. Gördülékenyen ment a munka, még aznap született egy másik szám, és azóta további kettő is” – kezdte Mező Misi, akitől a Compact Disco sztárja vette át a szót. „Olyan formáció van kialakulóban, amilyen szerintem nem nagyon volt még Magyarországon. Szűcs Krisztián személyében egy énekes-dalszerzőről beszélhetünk, és Misi is énekel, tehát „kéténekes” felállással fogunk dolgozni” – árulta el Lotfi Begi, aki szerint csak az idő függvénye, mikor áll össze a projekt, egy klipet már le is forgattak, mégpedig Japánban.

 A Dj már harmadszor járt Tokióban, Misinek viszont új volt az élmény. „Mindig is motoszkált bennem, hogy egyszer meg szeretném nézni ezt a fantasztikus várost, volt egy elképzelésem, hogy vajon milyen lehet az ország, a kultúra, az emberek. Hihetetlen érzés volt látni, hogy élnek tőlünk tízezer kilométerre, milyen gondolkodással és milyen értékrenddel rendelkeznek. Nagyon-nagyon példaértékű. Japán egy olyan hely, ahol szívesen el tudnám képzelni az életemet, mert úgy tapasztaltam, Tokióban figyelnek egymásra az emberek, és sokkal nagyobb tisztelettel vannak egymást iránt, mint máshol a világban és nálunk” – mesélte élményeit az énekes, aki azt is elmondta, idén a Magna Cum Laude új lemezzel jelentkezhet.

A Compact Disco eközben tavaszra tervezte új kislemez kiadását, ám ezt felülírta egy sokkal fontosabb projekt. „Újabb Compact-bébi érkezik, és ez azért beleszól picit a munkamenetbe. Ettől függetlenül nálunk is folyik a munka, de a kislemez valószínűleg csak őszre lesz meg. Továbbra is folytatjuk a magyar nyelvű dalok készítését, és jön a tavaszi-nyári időszak, amikor mi is nagyon sok koncert elé nézünk” –árulta el Begi.

 Miért jár Tokióba olyan gyakran Lotfi Begi? Ki rendezi a srácok első közös klipjét és kik lesznek még az új formáció tagjai? Sok más mellett ez is kiderül a Class40 exkluzív interjújából a  Classfm.hu weboldalán, ahol a teljes beszélgetés újra meghallgatható.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat