napja 
 

Adventi Ünnep a Bazilikánál (Programajánlók - Lakoma)
November 27- január 2.
Adventi Ünnep a Bazilikánál

Adventi ünnep a Bazilikánál

A Szent István téri adventi vásár idejére varázslatos karácsonyi városrésszé változik a Bazilika környéke. Az ünnepváró hangulatú, karácsonyi fényekbe öltözött világba november utolsó hétvégéjétől léphetnek be a látogatók, akiket öt héten keresztül közel 200 programmal, 80 kiállító kézműves termékeivel, a Zrínyi utcai street food különleges nemzetközi étel- és italkínálatával várnak. Esténként a Bazilika monumentális homlokzatának 3D-s fényfestésében gyönyörködhetnek. A kicsiket idén is hatalmas korcsolyapálya várja a 9 méteres karácsonyfa körül, de süthetnek mézeskalácsot is a vásárban, és mindenki együtt rophatja hétvégenként a táncházban. Az új évi hagyományokat követve január elsején Lencse Napot tartanak, ahol a szerencsehozó újévi étel – többféle receptúrával elkészítve – minden gasztro kiállítónál és street food árusnál kapható lesz.

Hazánk egyik legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetessége, a Szent István Bazilika előtti tér idén ötödik alkalommal lesz az adventi időszak leglátványosabb, élményekkel teli találkozópontja Budapesten, november 27-től január 2-ig.A téren felállított mesebeli faházakban közel nyolcvan kézműves igényes, előzetesen zsűrizett ajándéktárgyai között válogathatnak, de megtalálhatják itt fiatal tehetségek dizájntermékeit is.

Az adventi vásár a Bazilikánál idén újabb színfolttal gyarapodik. A tavaly debütált és nagy sikert aratott street food az idén az egész Zrínyi utcát uralja majd: az utcát teljes hosszában gasztro kiállítók töltik meg különleges ételekkel, adventi ínyencségekkel, a nemzetközi konyha ízeivel.. A Sas utcától a Széchenyi térig a legmenőbb hazai food truckek és street food kiállítók sorakoznak majd fel többek között a ZingBurger, a KolBice, a BudDog, a Paneer, a MexKitchen, a Balkán Grill, a Paneer, a DiVino és a Korhely. A több mint harminc kiállító utcai étkezésre komponált palacsintával, grill szendvicsekkel, levesező bárral, újhullámos lepénnyel és lángossal, pljeskavicával, olasz édességekkel és sós finomságokkal kényeztetik majd mindazokat, akik az adventi időszak legnagyobb street food őrületében szeretnének részt venni.

 

 


 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat