napja 
 

Romantika dalban elmondva (Programajánlók - Muzsika)
Romantika dalban elmondva

A Magyarországon élő, chilei származású Patricio Baeza Barrera énekes, gitáros dalszerző második alkalommal jelentet meg lemezt. A CON GUITARRA a Hunnia Records kiadó gondozásában jelenik meg.

A lemezen elhangzó számokat a Patricio Baeza Trió formáció adja elő: Patricio Baeza (ének, gitár), Ursu Gábor (gitár), Szendi Gábor (dob és latin ütőhangszerek). A lemezen vendégművészek is hallhatóak, Tóth Réka színművésznő (ének) és Mario Diaz Varas chilei származású, Salzburgban élő tenor, Vazilis Angelidis (buzuki), Horváth Mihály (szájharmonika) és Mákó Miki (trombita).

A 2009-ben elsőként megjelent „ Huracán” c. lemezen Patricio Baeza saját szerzeményeit mutatta be,Vadász Alexa énekesnő közreműködésével .A most megjelent második lemezen a romantika jellemezte latin amerikai populáris slágerek és saját szerzemények, instrumentális zenék hangzanak el. Emellett David Fernando zeneszerző kifejezetten Patricio Baezának írt két dala is megszólal. Tóth Réka színművésznővel pedig egy jól ismert mexikói dal a „Sabor a mi” duettben hallható.

Patricio a klasszikus lírai zenét, a szívhez szóló dallamok világát szeretné népszerűsíteni és visszahozni, úgy érzi, a mai világ hangulatában nem „trendi” romantikusnak lenni. Szeretné felhívni a figyelmet ennek a kiveszőben lévő értéknek a fontosságára. Ebben partnere gyermekkori barátja, Mario Diaz Varas chilei tenor, aki varázslatos hangjával szólaltatja meg az ismert lírai dallamokat, Patricio Baezával együtt, pl. a világslágerként jól ismert „ Besame Mucho”-t. A „Budapest éjjel” c. szám arról szól, hogy egy külföldi számára mit jelent Budapest, milyennek látja. „Budapest szeretni való város, az éjszakai fények, az elegancia és a nyugalom jellemzi” - így látják sokan…

Patricio évekkel ezelőtt hobbiként festészetet kezdett tanulni Wieger Mariann festőművésznél a WWM Stúdióban Azóta több kiállításon is részt vett, képei sikert arattak. A most megjelent cd borítóképeként is az egyik festménye szolgált alapul.

https://youtu.be/PzDH_hahtfg

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat