napja 
 

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni (Programajánlók - Film)
Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni

Ezen a héten érkezik a mozikba az idei Sundance Filmfesztivál nagy nyertese az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni (12). A furcsa című film 2015-ben kivételes módon egyszerre nyerte el a függetlenfilmes fesztivál közönségdíját és a zsűri nagydíját a „komédia és dráma legnagyobb pillanatainak egyesítéséért”. A film több fesztivált megjárt azóta nagy sikerekkel, köztük a magyar Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták!

Greg magányos, mogorva és mormotaképe van. Végzős gimnazista, de kizárólag a város szegénynegyedében lakó Earllel barátkozik: minden szabad idejüket azzal töltik, hogy klasszikus filmcímekből hülye filmcímet ferdítenek, azután a címhez saját filmet forgatnak. De egy sulibeli lánynak leukémiája van. És Greg anyja rákényszeríti a fiát, hogy menjen át beszélgetni a beteghez. A kínos helyzetből különleges, csupa vicc barátság születik – meg talán egy film, ami – ha jól sikerül – meggyógyíthatja Rachelt.

Főszereplők: Thomas Mann, RJ Cyler, Olivia Cooke, Nick Offerman, Connie Britton, Molly Shannon, John Bernthal.  Rendezte: Alfonso Gomez-Rejon

A film eredeti nyelven magyar felirattal lesz látható a mozikban! A film alapjául szolgáló könyv már kapható a könyvesboltokban.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat