napja 
 

Ki lesz az idei IRONMAN? Szurkoljunk együtt! (Egészség - Sport)
Ki lesz az idei IRONMAN? Szurkoljunk együtt!

Az IRONMAN 70.3-as versenyt másodszor rendezik meg  Budapesten augusztus 22-én, ahol már a környezet lendületbe hoz! A Kopaszi-gát már tavaly is csodás otthont adott a versenynek.

Budapest a világ egyik legszebb fővárosa, így méltán került fel 2014-ben az IRONMAN 70.3 versenysorozat térképére! Az augusztusi verseny során Budapest a legszebb arcát fordítja a résztvevők felé. A pályavezetés meghatározó eleme a Duna, a kerékpárútvonal a budai hegyek és a Várnegyed érintésével végigvezet egészen Óbudáig. A Lánchídon átkelve pedig bejárjuk a pesti belváros meghatározó helyszíneit. A versenyzők 1,9 km-t úsznak, 90 km-t bicikliznek, 21,1 km-es, félmaratoni távot futnak le. A mezőny közel 80%-a férfi, a profi versenyzők között azonban jobb a női – férfi arány. Érdekesség, hogy a legidősebb versenyző egy magyar 71 éves férfi, míg a legfiatalabb egy 18 éves szlovák fiú.
A versenyen 35 kvalifikációs hely biztosított a 2016-os IRONMAN 70.3 világbajnokságra.

Olyan világklasszisok, közéleti és ismert személyiségek állnak a rajthoz, min Kovács Kokó István ökölvívó, vagy Száraz Dénes színész. Az Si50 triatlon távot pedig Harsányi Levente és Kovács Áron együtt fogja teljesíteni augusztus 21-én.A versenysorozat kiemelt sztárja Paula Newby Fraser nyolcszoros IRONMAN világbajnok.

A rendezvényt idén közel ezer önkéntes segíti, a helyszínre 50 ezer szurkolót várnak, és világszerte több millió néző követi a tv-s közvetítéseket. 

A sportverseny már előbb elkezdődik a helyszínen, augusztus 20-án. A 2016-os riói olimpia előtt egy esztendővel, 2015 júliusában ismét elindult az olimpiai ötpróba rendezvénysorozat, 5próba Rióba elnevezéssel. A versenyidőszakra 2015. július 1. és 2016. június 30. között kerül sor. A középpontban továbbra is az evezés, a futás, a gyaloglás, a kerékpározás és az úszás áll. A fődíj: utazás a riói olimpiára. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat