napja 
 

Heston Blumenthal tanítványa klasszikus brit ételsorral érkezik Budapestre (Programajánlók - Lakoma)
Mary Ellen Mctague ? Június 3-4, 19 óra Manna Étterem
Heston Blumenthal tanítványa klasszikus brit ételsorral érkezik Budapestre

A Globalista Konyha meghívására Budapestre érkezik Heston Blumenthal tanítványa, Manchester egyik legjobb séfje, Mary-Ellen McTague.

 Mary Ellen McTague nyelvésznek tanult az egyetemen, és közben turnézó zenészeknek főzött Manchester legendás Roadhouse szórakozóhelyén. Utóbbit sokkal jobban élvezte, ezért szülei legnagyobb megelégedésére eldöntötte, ezt a pályát választja.  Sous chef lett Heston Blumenthal The Fat Duck éttermében, és 2009-ben megnyitotta az Aumbry éttermet. A kettő között Missouriban dolgozott, Indiába utazott és Anglia egyik legtradicionálisabb konyhájában történelmet írt.

1999-ben kézbe vette a The Good Food Guide kiadványt (melynek 2011-es kiadása az év séf reménységének kiáltotta ki) és több kimagasló éttermet megkeresett, hogy ott szeretne dolgozni. A The Fat Duckban Heston Blumenthal azt javasolta neki, először szerezzen tapasztalatot.

 A Michelin-csillagos Sharrow Bay Hotelben kezdte a létra legalján, majd három év alatt alapos tudást szerzett a klasszikus francia és brit gasztronómiából. Ezzel a megszerzett tapasztalattal visszament Heston Blumenthal-hoz, aki rögtön felvette cukrásznak és azzal a csapattal dolgozhatott, mely hozzásegítette az éttermet a harmadik csillag megszerzéséhez. Míg Heston egy marrakeshi étterem megnyitásán dolgozott, Mary-Ellen lett a főnök. Sous chefként Mary–Ellen megtanulta az alapokat, önfegyelmet, őszinteséget,” mindent, ami nem számít káros szokásnak”.

 2006-ban Heston Blumenthal legendás The Hind’s Head éttermében történelmi kutatást és fejlesztést folytatott, étel történészekkel dolgozott együtt, rengeteget olvasott és olyan fogásokat hozott létre, mint például a csokoládé bor, mely felkerült a Fat Duck étlapjára is. Ezt a munkamódszert azóta is használja az Aumbryban, mely 2009-ben nyitott és ahol komplex brit történelmi ételeket szolgálnak fel helyi alapanyagokból elkészítve. 

Mary-Ellen legújabb éttermét az egykori Roadhouse helyén nyitja meg hamarosan.

 A budapesti menü:

 

Házilag érlelt kecskesonka, friss kecskesajt, savanyított cékla, dió vinaigrette

Paradicsom consommé, uborka, borágó

Lassan sült báránylapocka, disznóbab, zsenge borsó hajtás, szívkagyló

Meggy granita

Citromverbéna krém és sörbet

Pêche Melba

További információ: www.globalistakonyha.com

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat