napja 
 

Dunai regatta harmadszor (Egészség - Sport)
Nemzetközi sportverseny, a tavasz legnagyobb egyetemi sport- és kulturális fesztiválja.
Dunai regatta harmadszor

Az Antall József Tudásközpont immáron harmadik alkalommal, 2015. április 25-én szervezi meg a Dunai Regattát, az egyetemek közötti evezős és sárkányhajós nemzetközi sportversenyt.

Tizenkét egyetem sportolói a Duna leglátványosabb budapesti szakaszán a Parlamenttől és a Vigadótól a Műegyetem rakpartig tartó szakaszon eveznek végig. A nyolcasokba profi evezősök, míg a sárkányhajók lapátosai közé vállalkozó szellemű, amatőr egyetemisták kerülnek

A futamokon részt vesz egyrészt a budapesti felsőoktatás magja, három vidéki egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a győri Széchenyi István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem, valamint két amerikai egyetemista csapat, a Harvard University és a Princeton University nyolcas evezősei is.A jó hangulatról az egyetemek pomponlányai és a Sound of the University tehetségkutató verseny zenekarai gondoskodnak. A sportesemények mellett számos programmal, koncerttel várják az érdeklődőket.

A Dunai Regatta hagyományt teremt és hagyományt hoz vissza a múltból, miközben a Dunát kéri fel, hogy hozza közelebb egymáshoz ne csak a partján fekvő nagy rivális egyetemeket, de az összes magyar egyetemi hallgatót. A regatta nemzetközi sportverseny, ugyanakkor a tavasz legnagyobb egyetemi sport- és kulturális fesztiválja is. Pörgés, szurkolás, nyüzsgés, tavaszi napsütés, egyetemi életérzés, rakpart, fröccs-part, DunaPARTY, buli, koncert, szórakozás..

Itt az alkalom, hogy mindannyian együtt bulizzunk egy hatalmasat egy karnyújtásnyira a Dunától, amit egész napra autómentesítünk. A felső rakpart a legőrültebb sportoké és legkülönlegesebb játékoké lesz, míg az alsó rakparton teljes hosszában a szurkolásé a főszerep. Itt állnak össze az egyetemek szurkolóbázisai, hogy első sorból élvezhessék a vízi futamokat, de itt kap helyet a hatalmas fröccs-part és a pihenő lounge is.

A vízi forgalom leáll és a folyami hajók egy napra átadják a terepet az egyetemek evezős nyolcasainak és sárkányhajós csapatainak. A futamok előtt és után sem lesz hiány a programokból. A klasszikus és az extrém sportok mellett a kocsmajátékokban erősek is elemükben lehetnek, de az Xbox-bajnokok se maradjanak otthon. A jó hangulatról napközben az egyetemek pomponlány csapatai és a Sound of the University zenei tehetségkutató döntős zenekarai gondoskodnak, este pedig SENA és az Intim Torna Illegál. A bulinak itt még nincs vége. A koncertek után DJ Whiteboy, Drop The Cheese és DJ Oshee pörgeti a lemezeket. Részletek: http://dunairegatta.hu/program

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat