napja 
 

Koronázza meg az ünnepeket francia élményekkel, a Sofitel Budapestben (Programajánlók - Kultúra)
Koronázza meg az ünnepeket francia élményekkel, a Sofitel Budapestben

Koronázza meg az ünnepeket francia élményekkel, a Sofitel Budapestben!

A Sofitel Budapest Chain Bridge idén is fantasztikus ünnepéllyel nyitott, hogy elvarázsolja betérő vendégei  összes érzékszervét. A különleges látványról  igazi, erdei hangulatú dekoráció gondoskodott közel 50 fenyőfával, a rengetegben megbúvó rénszarvasok és a kis mézeskalácskunyhó pedig igazi mesebeli téli csodaországot varázsolt elénk. 

December az adventi készülődés időszaka, amikor a család és a baráti körrel eltöltött percek kerülnek középpontba. A klasszikus karácsonyi dalok tökéletes hangulatot biztosítanak a régóta áhított hátradőléshez, fagyos kezünkben egy forró csokoládéval, teával vagy borral. Csukott szemünk előtt díszesebbnél díszesebb karácsonyi égők, vagy a fa alatt tornyosuló ajándékhegyek képkockája pereg, fülünkben már a nevetés hangja szól és felidézzük a halászlé, sült kacsa és mézeskalács mámorító illatát is. Mi sem természetesebb ilyenkor, mint kirakatok ablakait nézegetni, remélve, hogy szeretteink valamelyik áhított darabbal lepnek majd meg szentestén.

 A Sofitel Budapest Chain Bridge is már javában készülődik az ünnepi szezonra, és ez alkalomból november 27-én egy látványos dekorációavató ünnepséggel lepte meg meghívott partnereit.  Idén a közel 50 fenyőfa hamisítatlan erdei atmoszférát hozott el a szálloda halljába, melyek fényárba borulása az ünnepi ceremónia csúcspontjaként szolgáltak. Az este folyamán a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei énekkarának angyali dallamai csendültek fel meghitt karácsonyi hangulatot varázsolva a vendégek szívébe.

 Az idén ötvenedik születésnapját ünneplő Sofitel Budapest Chain Bridge cukrászcsapata Jeremy Cayron vezetésével egy igencsak exkluzív édességet álmodott meg, amely tökéletesen szimbolizálja a tradíció és innováció keveredését, elhozva hozzánk a XIX. századi francia népi hagyományokat. A ‘Bûche de Noël’ nevét formájáról kapta, mely igazi fatörzshöz hasonlít, és mennyei fehércsokoládés trüffel ízesítéssel csábítja a látogatókat.  Akik otthonukba csempésznének egy falatnyi karácsonyi édességet, megrendelhetik a Sofitel szálloda éttermében, illetve a sütni imádók a facebookon található rövid videó alapján, csupán 50 kis lépésből saját maguk is elkészíthetik.

 A karácsonyi készülődés azonban nem merül ki ennyiben a Sofitel Budapestnél, hiszen a ceremónia másnapján nyíló Karácsonyi vásár magyaros, illetve francia ízekkel egészen január 4-ig várja a látogatókat! A különleges mézeskalácsházban, illetve a szálloda bejárata melletti faházikókban már kapható többek között az ünnepekhez elengedhetetlen forraltbor, forró csokoládé, mézek és lekvárok, továbbá olyan különlegességeket is kóstolhat, mint a szarvasgombás vaddisznó szalámi, a magyaros friss kecskesajt, és Jeremy Cayron Castillo de Cenena olívaolaja.

 


 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat