napja 
 

Indul az élet Mikulásfalván (Programajánlók - Kultúra)
Indul az élet Mikulásfalván

Idén november 21-én veszi kezdetét  a 19. Országos Mikulás Fesztivál a Fejér megyei Nagykarácsonyban, Mikulásfalván. A december 21-ig tartó fesztivál számos érdekességgel vár mindenkit, fellép többek között az ALMA zenekar, az Eszter-lánc Mesezenekar, a Kaláka és a Mono Manó Zenekar is. A legnagyobb öröm azonban mindenki számára a Mikulással való személyes találkozás, a kedves szavak és az ajándék, amelyet MINDEN gyermek kap, jók és jobbak egyaránt. "A gyerekek számára a legnagyobb ajándék a velük játékkal töltött idő." – fogalmazza meg a Mikulás a szülőknek, pedagógusoknak Miklós napi video üzenetében.

Az Országos Mikulás Fesztiválon közel húszezer látogató fordul meg évente, a legtöbb vendég természetesen a Mikulásnapkor van. December 5-6-7-én nemcsak a már jól ismert Mikulásház – a Mikulás dolgozószobája, rénszarvasai és ajándékládikái – várják a látogatókat, hanem számos mesekoncert, betlehemes játék és egyéb családi program, ahova állami gondozott és hátrányos helyzetű gyermekeket is meghívtak a szervezők. December 6-án Vig Balázs Puszirablók című előadását, míg december 7-én a Papírszínház programját élvezhetik.

Falusi Élet Kertje Mesterségek Utcája, mézeskalács-kiállítás és állatsimogató

A Mikulásházon keresztülhaladva közelíthető meg a Falusi Élet Kertje, ahol a vidéki élet hétköznapjaiból, hagyományaiból és ízeiből kaphatnak kóstolót a vendégek. Bekukkanthatunk a kovács- és a mézeskalács-műhelybe, ahol a sütés, a díszítés mesterségének csínját-bínját is elsajátíthatják az érdeklődők, a mézeskalács-kóstolóról nem is beszélve.
Kézműves bolt, kemencés Kuckó, állatsimogató, kültéri játékok, és persze karácsonyfavásár is várja az érdeklődőket.

A Nagykarácsonyban található mesebirodalom varázslatos hely, amely kicsiket és nagyokat egyaránt a Mikulás legendás és csodálatos világába repít. http://www.mikulasfalva.com/

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat