napja 
 

Francia ízek hete (Programajánlók - Lakoma)
Budapest, 2014. november 14-20.
Francia ízek hete

A francia gasztronómia az UNESCO szellemi kulturális örökségének listáján szerepel, francia ünnepi étkezés megjelöléssel, amellyel elismerik a francia gasztronómia történelmét és eredetiségét. Fedezze fel Ön is a francia gasztrotermékeket november 14-20. között a Francia Nagykövetség és partnerei közös budapesti rendezvénysorozatán! 

November 14-15-én a Budapesti Francia Intézet és az Atout France is jelen van a Vásárcsarnokban, hogy bemutassa a francia kultúrát és a francia régiókat a Budapesti Vásárcsarnokban. Számos minőségi francia termék közül válogathatnak az érdeklődők, legyen szó borról, párlatról, péksüteményről, sajtról, sonkáról felvágottról, vagy pástétomról. Ezen időszak alatt a budapesti Auchan-üzletekben is megismerkedhetnek a francia termékekkel.

November 14-15-én francia menüsorokat kóstolhatnak meg, melyeket külön erre az alkalomra állítanak össze a francia ízek hetéhez csatlakozó budapesti éttermek, a Borssó Bisztró, a Le Bourbon, a L’Hexagone, az M.gasztrobiszto, a Sofitel hotel Paris-Budapest étterme és a La Perle noire séfjei. 

November 15-én a Metro áruházakkal együttműködésben az auvergne-i származású, Paul Bocuse-nél és Alain Ducasse-nál tanult francia séf, David Rathgeber a tart főző workshopot a magyar Bocuse d’Or Akadémia által kiválasztott magyar séfek részvételével. 

November 19-21. között három Michelin-csillagos francia séf, Alain Caron, Patrick Jeffroy és Chris Salans a « Senses of Sofitel » esemény tiszteletére a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben három gálavacsorán francia menüsorokat készítenek.

Végezetül pedig november 20-án a hagyomány szerint ünnepelje velünk az új Beaujolais-t, ezt a könnyű és ünnepi bort, amely a Saône-síkság borvidékéről származik, és amelynek első palackjait november harmadik csütörtökén bontják fel.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat