napja 
 

Szent Márton Újborfesztivál és Libator a Szentendrei Skanzenben (Programajánlók - Lakoma)
Szent Márton Újborfesztivál és Libator a Szentendrei Skanzenben

A Skanzen idei utolsó nagy eseménye Szent Márton napjához kapcsolódik, ezt követőn a Skanzen már csak a téli nyitva tartás keretében, hétvégén látogatható. Ínycsiklandó falatokkal, zamatos újborokkal, örömteli társas tevékenységekkel, harsány mulatozással búcsúzhatnak az ősztől azok, akik részt vesznek a Skanzen Szent Márton Újborfesztivál és Libator rendezvényén november 8-án és 9-én. A több ezer embert megmozgató fesztiválra az idén immár tizenkettedik alkalommal kerül sor. 
A november 8-9-i hétvégén a Szent Mártonhoz kapcsolódó hagyományok mellett a főszerepet az őszi tevékenységek és az őszi asztal csemegéi kapják. A Szent Márton Újborfesztivál és Libator alkalmával tizenegy pincészet zamatos újborait kóstolhatja meg a nagyközönség, és ínycsiklandó libaétkek kerülnek terítékre.  

A gasztronómia és a bor szerelmesein kívül a kézművességet kedvelő és a minőségi időt együtt tölteni kívánó társaságokat, családoknak is igényes programokat kínál a Skanzen: a finom meleget árasztó kemencék és kályhák mellett, petróleumlámpa fényénél elevenítik fel az őszi társas munkákat; a kukoricafosztást és -morzsolást, a tollfosztást, és csutkababát, szalmalibát, madárodút,  kedves őszi dekorációkat is készíthetnek a látogatók.  

A meghitt együttléten kívül harsány mulatság is várja a nagyközönséget; a színpadon egymást váltják a zenekarok és a mesemondók, fellép a méltán híres Lajta Néptáncegyüttes is, és aki a színes forgatagban maga is kedvet kapott a tánchoz, az az élőzenés táncházban perdülhet táncra. A vasárnap esti tűzgyújtás és a máglya lobogó lángjai melletti őszbúcsúztató koncert felejthetetlen élményt ígér kicsiknek-nagyoknak egyaránt.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat